Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Soittolista (Playlist, suom. Jussi Moilanen) on Sebastian Fitzekin uusin suomennettu trilleri. Saksalainen Sebastian Fitzek tuli pari vuotta sitten rytinällä suomalaisten trillerifanien tietoisuuteen, kun Bazar Kustannus alkoi suomentaa hänen piinaavan jännittäviä psykotrillereitään. Rajuja, raastavia, raivokkaita. Fitzek on totisesti saanut meidät kääntelemään kirjan sivuja vimmatusti ja nipistämään yöunistamme.

Tällä kertaa Fitzek heittää meidät keskelle hyytävää katoamismysteeriä. Viisitoistavuotias Feline Jagow on kadonnut jäljettömiin. Äiti palkkaa yksityisetsivä Alexander Zorbachin etsimään Felinen. Zorbach löytää kadonneen tytön tekemän soittolistan, jota on muokattu vain kaksi päivää aiemmin. Yrittääkö Feline kertoa jotakin sijainnistaan ja kohtalostaan soittolistan kappaleiden avulla? Voiko listasta löytyä avain hänen pelastamiseensa?

Soittolista on taattua Sebastian Fitzekia. Juoni tuntui aluksi hieman sekavalta, mutta päästyäni kunnolla sisälle tarinaan ahmaisin tämän nopeassa tahdissa. Häkellyttävän rankka ja kauhean koukuttava.

Suomennos on ajoittain tönkkö, jopa virheellinen, ja lisäksi minun on pakko antaa negatiivista palautetta Fitzekin kirjojen suomennosjärjestyksestä. Soittolista on kolmas osa Der Augensammler -sarjasta eikä aiempia kirjoja ole suomennettu. Miksi ihmeessä on päätetty suomentaa suoraan trilogian viimeinen osa ja jättää aiemmat osat vallan suomentamatta?

Kirjaan liittyvä soittolista löytyy Spotifysta kirjailijan nimellä. Kappaleet on sävelletty tätä romaania varten.

Bazar, 2023
Suomennos Jussi Moilanen
Alkuteos Playlist, 2021


Bazarin julkaisemat Sebastian Fitzekin jännärit:
• Potilas, 2021 (Der Insasse, 2018)
• Matkustaja 23, 2021 (Passagier 23, 2014)
• Ikkunapaikka 7A, 2021 (Flugangst 7A, 2017)
• Terapia, 2022 (Die Therapie, 2006)
Sielunmurskaaja, 2022 (Der Seelenbrecher, 2008)
• Soittolista, 2023 (Playlist, 2021)