IMG_20160301_201212

Viveca Stenin Sandhamnin murhat -sarjassa on aiemmin ilmestynyt Syvissä vesissä, Sisäpiirissä, Pinnan alla ja Sotilaiden salaisuudet. Juhannusmurha on viides Sandhamn-dekkari. Kevyitä ja helppolukuisia. Tapahtumapaikkana Tukholman ulkosaaristossa sijaitseva Sandhamn. Pääosassa rikosylikonstaapeli Thomas Andreasson ja hänen lapsuudenystävänsä lakimies Nora Linde.

Juhannuspäivänä Sandhamn täyttyy juhlivasta nuorisosta. Vanhemmat haluavat uskoa lapsistaan parasta, mutta Sandhamnissa partioivat poliisit tietävät tämän olevan vuoden pahin päivä. Nora Linden ja hänen miesystävänsä Jonaksen juhannus saa järkyttävän käänteen, kun Jonaksen neljätoistavuotias tytär ei palaa kotiintuloaikaan.

Juhannusmurha on ehdottomasti paras lukemistani Sandhamn-dekkareista. Tämäkin on edeltäjiensä tavoin vaivatonta luettavaa, mutta tällä kertaa tarina oikeasti vie mennessään eikä juoni ole niin yksinkertainen kuin aiemmissa Stenin dekkareissa. Syyllisen henkilöllisyyskään ei ole niin itsestäänselvä, ja myönnän epäilleeni väärää henkilöä syylliseksi.

Suosittelen luettavaksi meren rannalla juhannuksena.

Ruotsinkielinen alkuteos I stundens hetta, 2012.
Suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom. Kustantaja WSOY, 2016. 436 sivua.