Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Antiikin metsästäjän murhaopas (The Antique Hunter’s Guide to Murder, suom. Antti Autio) on C. L. Millerin esikoisromaani ja käynnistää uuden hyvän mielen dekkarisarjan.

Kirjan päähenkilö Freya Lockwood oli lapsena jäänyt orvoksi ja päätynyt räväkän Carole-tätinsä hoteisiin. Carolen kautta Freya tapasi antiikkikauppias Arthur Crocklefordin. Arthur tutustutti Freyan antiikkiesineiden kiehtovaan maailmaan. Sittemmin Freyan ja Arthurin välit katkesivat Kairon tapahtumien myötä ja Freya jätti antiikkialan työt.

Nyt, parikymmentä vuotta myöhemmin, Freya saa kuulla Arthurin kuolleen epäilyttävissä olosuhteissa. Freya päättää palata lapsuutensa maisemiin, Little Meddingtonin kylään. Ennen kuolemaansa Arthur oli kirjoittanut kirjeen, jossa hän pyytää Freyaa saattamaan päätökseen keskeneräisen hankkeen. Onnistuvatko Freya ja Carole ratkomaan Arthurin jättämät vihjeet sekä paljastamaan Arthurin murhaajan?

C. L. Millerin Antiikin metsästäjän murhaopas oli kuvitelmissani yhdistelmä Agatha Christien dekkaria, Indiana Jonesin seikkailua ja Torstain murhakerhon humoristista kepeyttä. Tämä osoittautuikin kiinnostavaksi vaikkakaan ei aivan täyttänyt odotuksiani. Kirjan alku lupaili jännittävämpää ja hauskempaa mysteerien ratkontaa kuin mitä kirja sitten loppujen lopuksi olikaan. Ehkä vähän liikaa samojen asioiden jankkaamista ja vähän liikaa epäuskottavia tapahtumia? Joka tapauksessa ihan viihdyttävä ja ihanan lämminhenkinen romaani.

Otava, 2024
Suomennos Antti Autio
Alkuteos The Antique Hunter’s Guide to Murder, 2024