Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Minulla oli inhottava tunne, että olimme loukussa, että Sarek oli lukinnut meidät sisäänsä, ja me vain turhaan hakkasimme ovea.

Erämaa (Sarek, suom. Leena Virtanen) on ruotsalaisen Ulf Kvenslerin esikoisromaani. Kvensler on käsikirjoittanut monia suosittuja televisiosarjoja, kuten esimerkiksi Solsidan ja Aika on meidän.

Anna ja Henrik sekä heidän ystävänsä Milena ovat käyneet joka vuosi patikoimassa Pohjois-Ruotsin tuntureilla. Tänä vuonna reissuun lähtee myös neljäs henkilö, Milenan uusi poikaystävä Jacob. Annasta ja Henrikistä ei tunnu hyvältä päästää tuntematonta tyyppiä mukaan, vaelluksellahan ollaan niin tiiviisti yhdessä, mutta Anna ja Henrik eivät kehtaa sanoa ei. Kaiken lisäksi Jacob tuntuu Annasta jotenkin hämärästi tutulta.

Tulevaisuuteen sijoittuvissa välähdyksissä lukijalle paljastetaan, että vaellus Sarekin kansallispuistossa oli muuttunut painajaiseksi. Tunturivaelluksella ympärillä on karu ja armoton luonto, mutta tällä kertaa kaikkein pelottavin ja julmin on ihminen. Jacobin ottaminen mukaan oli ollut kammottava, kohtalokas virhe. Anna on löydetty erämaasta huonossa kunnossa, eikä muiden tilasta ole tietoa.

Ulf Kvensler tuntuu paljastavan kirjansa juonesta jo ensimmäisissä luvuissa niin paljon, että minua vähän huolestutti, onnistuuko jännäri koukuttamaan ja yllättämään. Mutta turhaan murehdin, Erämaa on nimittäin erittäin vetävä ja näppärä trilleri. Ahdistavia ja sykettä nostattavia kohtauksia, sähköistä ja hengästyttävää tunnelmaa. Erämaa on ahmittavan hyvä jännäri!

⭐⭐⭐⭐

Kustantaja WSOY, 2023.
Alkuteos Sarek, 2022.
Suomennos Leena Virtanen.