Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Suojele häntä (The Last Thing He Told Me, suom. Karoliina Timonen) on amerikkalaisen Laura Daven kirjoittama psykologinen trilleri. Suojele häntä keikkui 48 viikkoa New York Timesin bestsellerlistan ykkösenä, ja kirjasta on tulossa televisiosarja.

Hannahin tuore aviomies Owen Michaels on kadonnut jäljettömiin. Owen on jättänyt vaimolleen viestin: Suojele häntä. Hannah uskoo Owenin viittaavan viestillään tyttäreensä. Kuusitoistavuotias Bailey on Owenille kaikki kaikessa, mutta Bailey ei voi sietää uutta äitipuoltaan Hannahia. Pian Hannah saa kuulla, että Owen olisi sekaantunut työpaikallaan johonkin laittomaan. Mutta mikä on totuus ja miksi Owen on paennut?

Olen lukenut nyt maaliskuussa monta hyvää kirjaa, mutta valitettavasti Suojelen häntä tipahtaa keskinkertaisten kirjojen laariin. Romaani käynnistyy lupaavasti, tarina vie mukanaan, mutta jännitys jää loppujen lopuksi aika laimeaksi. Psykologisen trillerin sijaan tämä on pikemminkin henkilövetoista draamaa, mysteeriromaani. Takaumat tuntuvat pääosin turhilta, ja lukijana arvasin monet käänteet etukäteen. Plussaa helppolukuisuudesta ja väkivallattomuudesta.

Hannah alkaa tutkia Owenin salaisuuksia kuusitoistavuotiaan tytärpuolensa Baileyn kanssa, mutta etsiväkaksikon tekemiset tuntuvat hölmöiltä. Ja kuten arvata saattaa, romaanin edetessä Hannah kliseisesti lähentyy Baileyn kanssa. Ärsyttävä teini muuttuu mukavaksi nuoreksi naiseksi ja Hannah kasvaa äitiyteen.

Loppuratkaisu varmasti jakaa lukijoiden mielipiteitä. Minä pidin kirjan lopusta. Se ei ole liian onnellinen, ei liian lälly, mutta silti kirjan lopetus on omalla tavallaan aika ihana. Loppuratkaisun ansiosta muuten melko kehno lukukokemus kohoaa kolmen tähden arvoiseksi.

⭐⭐⭐

Kustantaja WSOY, 2023.
Alkuteos The Last Thing He Told Me, 2022.
Suomennos Karoliina Timonen.