Tyttörukka (Lycke, suom. Hanni Salovaara) käynnistää uuden ruotsalaisen dekkarisarjan, jossa rikoksia tutkii toimittaja Ellen Tamm. Kustantamo Tammi suomentaa Mikaela Bleyn kirjoittamaa dekkarisarjaa nyt nopeassa tahdissa – tämän kevään aikana suomeksi on tulossa peräti neljä Ellen Tamm -kirjaa.

Päähenkilö Ellen Tamm työskentelee toimittajana Tukholmassa TV4:lla ja raportoi rikostapauksista televisiouutisissa. Perheettömänä sinkkuna rikostoimittajan työpäivät venyvät usein pitkiksi. Dekkareille tyypilliseen tapaan päähenkilöllä on taakkanaan menneisyyden traumaattinen tragedia, joka on myös iso syy Ellenin ammatinvalintaan. Ja nyt uusi rikostapaus nostaa Ellenin mieleen vanhat muistot ja ahdistuksen.

Kahdeksanvuotias Lycke-tyttö on kadonnut jäljettömiin. Tytön vanhemmat ovat epätoivoisia ja poliisit neuvottomia. Miksi Lycke olisi karannut? Vai onko hänet siepattu?

Mikaela Bleyn Tyttörukan tarinaa kuljetetaan eteenpäin niin Ellenin itsensä kuin myös Lycken äidin, äitipuolen ja lastenhoitajan näkökulmista. En oikein pitänyt henkilöhahmoista, kerronta on kömpelöä, mutta vauhtiin päästyäni lukaisin kirjan kuitenkin melko nopeassa tahdissa. Tusinadekkari. Taidanpa silti antaa Ellen Tammille vielä toisen mahdollisuuden ja kokeilla joskus sarjan toista osaa.

⭐⭐

Kustantaja Tammi 2023.
Alkuteos Lycke, 2015.
Suomennos Hanni Salovaara.


Ellen Tamm -sarja:
1. Tyttörukka, 2023 (Lycke, 2015)
2. Sisaret, 2023 (Liv, 2016)
3. Riivinrauta, ilmestyy suomeksi toukokuussa 2023
4. Tytöt vailla nimeä, ilmestyy suomeksi toukokuussa 2023