Unohdettu tyttö (Girl, Forgotten, suom. Virpi Kuusela) on itsenäinen jatko-osa Karin Slaughterin Epäluotettava todistaja -romaanille. Karin Slaughter kuuluu niihin kirjailijoihin, jonka uusin teos päätyy aina luettavaksi, ja niinpä tartuin innokkaasti myös Unohdettuun tyttöön.

Vuonna 1981 Emily on 17-vuotias varakkaan perheen tytär, jolla on edessään lupaava tulevaisuus. Mutta Emilyn elämä muuttuu kotibileiden myötä. Emily ei muista illasta mitään, mutta ilmeisesti hänet on raiskattu. Pian Emily tajuaa olevansa raskaana. Kaverit eivät halua enää olla hänen kanssaan missään tekemisissä, rehtori erottaa hänet koulusta, ja isä sulkee hänet kuukausiksi kotiin. Mutta kaikesta huolimatta Emily marssii pyöreän raskausvatsansa kanssa koulun tanssiaisiin. Ja sitten joku pahoinpitelee Emilyn.

Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Emilyn murha on yhä selvittämättä. Emilyn äiti, liittovaltion tuomari, on saanut tappouhkauksia, ja vastavalmistunut apulaissheriffi Andrea Oliver saa tehtäväkseen suojella 81-vuotiasta naista. Samalla Andrea yrittää vaivihkaa selvitellä neljänkymmenen vuoden takaista tragediaa. Kuka raiskasi Emilyn, kuka on lapsen isä? Entä kuka murhasi Emilyn?

Unohdettu tyttö on Slaughterin tyylin mukaisesti melko tuhti lukupaketti. Vauhtiin päästyäni romaani eteni kuitenkin joutuisasti. Emilyn ja Andrean elämät kietoutuivat kiinnostavasti yhteen, kumpikin nainen on kohdannut elämässään vaikeuksia, mutta kumpikin on sitkeitä tapauksia. Koukkuja, käänteitä ja jännitettä on riittävästi, sivut kääntyilevät vauhdilla.

Epäiltyjen joukko on sopivan suppea mutta riittävän laaja, jotta lukija pääsee arvuuttelemaan syyllistä, mutta syyllinen ei ole liian ilmiselvä. Loppuratkaisu saa toivomaan Andrean tarinalle jatkoa.

⭐⭐⭐⭐

Kustantaja HarperCollins Nordic, 2023.
Alkuteos Girl, Forgotten, 2022.
Suomennos Virpi Kuusela.

* * *

Andrea Oliver -dekkarit:
1. Menneisyyden jäljet, 2018 (Pieces of Her)
2. Unohdettu tyttö, 2022 (Girl, Forgotten)