Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Joka kalliolle rakentaa -romaanin ennakkokappale saapui minulle muutama viikko sitten. Kun huomasin kirjan olevan Kuolemansynnit-sarjan toinen osa, ajattelin ensin skipata tämän. Mitä järkeä on lukea kirjasarjan toinen osa, kun ensimmäinenkin on lukematta? Mutta sen verran jännäri kuitenkin kutkutteli mielessäni, että lopulta päädyin lukaisemaan tämän.

Trillerin päähenkilö on kolmekymppinen teatteriohjaaja Muska Meriläinen. Muska painiskelee menneisyytensä traumojen kanssa ja on treenannut potkunyrkkeilyllä itsensä huippukuntoon.

Espanjan Malagaan matkustanut Muska saa kuulla, että hänen vanha tuttunsa Joanna on kadonnut samalla seudulla. Muska lupautuu tapaamaan naisen vanhemmat ja alkaa tutkia Joannan tekemisiä. Joanna on sekaantunut huumeisiin ja prostituutioon, eikä hänellä ollut mennyt hyvin. Ja sitten paljastuu, että Joanna on sotkeutunut mukaan rankkaan verkkopalveluun, jonka kautta välitetään aina kuukauden viimeisenä päivänä live-esityksenä brutaali murha. Ehtiikö Muska ajoissa pelastamaan Joannan sadistiselta rikollisporukalta?

Samuli Laihon Joka kalliolle rakentaa yllätti minut. En nimittäin mielelläni lue tämäntyyppisiä jännäreitä, mutta siitä huolimatta Laiho onnistui koukuttamaan minut. Tiivistunnelmainen jännäri on aihepiiriltään väkivaltainen ja ahdistava, mutta onneksi Laiho ei heittele lukijan silmille kaikkein iljettävimpiä yksityiskohtia. Hengästyttävän jännittävä ja huikean vetävä trilleri!

Like, 2023. 304 sivua.
Kansi Timo Numminen.

* * *

Kuolemansynnit-sarja:
1. Sielun palomies
2. Joka kalliolle rakentaa