Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Myrskynvartija (Stormvakt, suom. Pekka Marjamäki) on suositun ruotsalaiskirjailijan Kristina Ohlssonin (s. 1979) uuden dekkarisarjan avaus. Romaani sijoittuu Ohlssonin lapsuuden kesien rakkaisiin maisemiin, Ruotsin länsirannikolle pieneen Hovenäsetin kylään.

August Strindbergilla on takanaan elämänsä kamalin vuosi. Ero pitkästä parisuhteesta, vanhempien äkillinen kuolema. August kaipaa pois Tukholman vilinästä, varainhoitajan ikävästä työstä. Hän muuttaa rannikolle piskuiseen Hovenäsetiin, haaveenaan oman antiikkikaupan perustaminen Kungshamniin.

Augustin muuttopäivänä tuulen ja sateen pieksemästä Kungshamnista katoaa pidetty luokanopettaja Agnes Eriksson. Katoamistapaus järkyttää kyläläisiä, ja rikoskomisario Maria Martinssonin tiimi paiskii yötä päivää hommia yrittäessään löytää Agnesin. Myös August joutuu tahtomattaan keskelle tapauksen tutkintaa. Mitä Agnesille oikein on tapahtunut? Onko Augustin asuttaman talon menneisyydellä jokin yhteys nykypäivän tapahtumiin?

Myrskynvartija on perinteinen ruotsalaisdekkari eikä tarjoa genreen mitään uutta. Ja hyvä niin. Luin mielelläni tätä kevyehköä ja helppolukuista dekkaria, joka on yhdistelmä pikkukylän salaisuuksia ja mukavan tavallisia (vaikkakin ajoittain hidasälyisiä) ihmisiä. Sopivasti myös syvempiä teemoja. Myrskynvartija koukutti ja viihdytti.

Kustantaja WSOY, 2022.
Alkuteos Stormvakt, 2020.
Suomennos Pekka Marjamäki. 584 sivua.