Kunnes aika koittaa (Det brændende blad, suom. Sirpa Alkunen) käynnistää tanskalaiskirjailija Katrine Engbergin uuden dekkarisarjan, jonka pääosassa on Liv Jensen. Olen aiemmin lukenut Engbergin Kööpenhamina-sarjaa, jossa rikoksia ratkoi etsiväpari Jeppe Kørner ja Anette Werner.

Liv Jensen on joutunut jättämään rikostutkijan työnsä Pohjois-Jyllannissa ja palannut kotiseudulleen Kööpenhaminaan. 29-vuotias Liv yrittää elättää itsensä yksityisetsivänä ja päätyy auttelemaan tuttua rikostutkijaa kolmen vuoden takaisen selvittämättömän murhajutun kanssa. Ja sitten tapahtuu uusi murha.

Katrine Engbergin Kunnes aika koittaa on ihan kiinnostava dekkarisarjan avaus. Monitahoinen rikostapaus ulottuu aina toisen maailmansodan aikaisista juutalaisten kohtaloista nykypäivän murhiin saakka.

Dekkarissa esiintyvien poliisien, lääkärien ja muiden ammattilaisten toiminta on ajoittain hämmästyttävän epäammattimaista, mutta toisaalta nämä tökeröt puuhastelut nytkäyttävät juonta aina mukavasti eteenpäin. Romaanin henkilögalleria on melko laaja, enkä ihan saanut otetta Liv Jensenin hahmosta, mutta mieluusti lukisin toistekin hänen tutkimuksistaan.

Otava, 2024
Suomennos Sirpa Alkunen
Alkuteos Det brændende blad, 2022