Viimeinen pirulainen (The Last Devil to Die, suom. Antti Saarilahti) on neljäs osa Richard Osmanin kirjoittamassa mainiossa Torstain murhakerho -sarjassa.

Coopers Chasen eläkeläiskylässä asustaa neljä ystävystä, jotka kokoontuvat torstaisin tutkimaan ratkaisematta jääneitä rikoksia. Elizabeth, Joyce, Ron ja Ibrahim on virkeitä ja terävä-älyisiä harrastelijaetsiviä. Elizabeth oli ennen eläköitymistään tehnyt jotain salamyhkäisiä vakoojahommia salaisessa palvelussa. Joyce työskenteli sairaanhoitajana. Ron oli ärhäkkä ammattiyhdistyspomo, kuuluisa lukuisista lakoista ja ulosmarsseista. Ibrahim on psykiatri, ja niin hyvä työssään, että yhä edelleen monet haluavat päästä puhumaan hänen kanssaan.

Tällä kertaa murhakerholaiset tutustuvat niin huumekaupan kuin myös taideväärennösten ja romanssihuijausten maailmaan. Englantiin saapuu Afganistanista salakuljetettu paketti, ja pian Torstain murhakerholle tuttu antiikkikauppias tapetaan.

Kuten myös aiemmat Torstain murhakerho -dekkarit myös Viimeinen pirulainen on leppoista luettavaa. Lämminhenkistä tarinointia ja nokkelaa sanailua yhdistettynä yllätykselliseen, kiinnostavaan rikosjuoneen. Romaani onnistuu olemaan aidosti hauska mutta myös surumielinen ja koskettava. Jokaisen kirjan myötä pidän vain yhä enemmän Torstain murhakerhosta!

Tammi, 2023
Suomennos Antti Saarilahti
Alkuteos The Last Devil to Die, 2023