En sano sanaakaan (Lova mig tystnad, suom. Hanna Arvonen) on ruotsalaisen Mattias Edvardssonin uusin suomennettu psykologinen trilleri. Edvardssonin romaaneissa tavalliset perheet joutuvat yllättäen keskelle epätavallisia, onnettomia tapahtumia. Niin tälläkin kertaa.

Viehättävällä omakotitaloalueella asuvilla Jari ja Maria Kekkosella on elämä mallillaan. Heillä on hienot työurat sekä ihanat teini-ikäiset tyttäret Isabella ja Amanda. Toisella puolen kaupunkia asuu kaupassa työskentelevät Sasho ja Linda Palevski sekä heidän lukiota käyvä poikansa Niko. Kekkosten ja Palevskien tiet kohtaavat, kun Amanda ja Niko rakastuvat. Kummankin vanhempia kuitenkin hiertää nuoren parin suhde. Ja sitten Amanda löydetään surmattuna…

En sano sanaakaan ei ole Mattias Edvardssonin paras romaani. Juoni on aika köykäinen ja osin ennalta arvattava, mutta aikatasosta toiseen hyppelemällä ja asioita salailemalla yritetään pimittää lukijalta totuus mahdollisimman pitkään. Loppuratkaisu oli minulle vähän pettymys. Kaiken kaikkiaan kovin surullinen ja traaginen tarina.

Like, 2024
Suomennos Hanna Arvonen
Alkuteos Lova mig tystnad, 2023