Hutiluoti (The Bullet That Missed, suom. Antti Saarilahti) on kolmas osa Richard Osmanin mainiossa Torstain murhakerho -sarjassa. Ensimmäinen osa onnistui räjäyttämään potin, se oli Britannian kaikkien aikojen nopeimmin myynyt esikoisteos, ja sittemmin sarja on noussut suosituksi monessa maassa.

Coopers Chasen eläkeläiskylässä asustaa neljä ystävystä, jotka kokoontuvat torstaisin tutkimaan ratkaisematta jääneitä rikoksia. Elizabeth, Joyce, Ron ja Ibrahim on virkeitä ja terävä-älyisiä harrastelijaetsiviä. Elizabeth oli ennen eläkkeelle jäämistään tehnyt jotain salamyhkäisiä vakoojahommia salaisessa palvelussa. Joyce työskenteli sairaanhoitajana. Ron oli ärhäkkä ammattiyhdistyspomo, kuuluisa lukuisista lakoista ja ulosmarsseista. Ibrahim on psykiatri, ja niin hyvä työssään, että yhä edelleen monet haluavat päästä puhumaan hänen kanssaan.

Tällä kertaa murhakerho pähkäilee taas yhtä selvittämättömäksi jäänyttä tapausta. Kunnianhimoinen nuori toimittaja Bethany Waites oli ollut tutkimassa isoa juttua, valtavaa veropetosta, kun hänen autonsa oli suistunut rantakalliolta.

Samaan aikaan Elizabeth joutuu kiipeliin. Hänet sieppaa ruotsalainen viikinki, joka latelee tiukan uhkavaatimuksen. Elizabethin on tapettava eräs mies. Tai muuten Elizabeth ja hänen ystävänsä tapetaan.

Aiempien Torstain murhakerho -dekkareiden tapaan Hutiluoti on leppoisa ja humoristinen. Lämminhenkistä hyvän mielen tarinointia ja nokkelaa sanailua yhdistettynä yllätykselliseen, kiinnostavaan rikosjuoneen. Jokaisen kirjan myötä pidän vain yhä enemmän ja enemmän Torstain murhakerhosta!

Kustantaja Otava, 2023.
Alkuteos The Bullet That Missed, 2022.
Suomennos Antti Saarilahti.

* * *

Torstain murhakerho -sarja:
1. Torstain murhakerho (The Thursday Murder Club)
2. Mies joka kuoli kahdesti (The Man Who Died Twice)
3. Hutiluoti (The Bullet That Missed)