Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Olinko enää sen mielestä kaikkitietävä, kaiken osaava, kaikkeen pystyvä, vahva ja voittamaton sankarillinen isä?
Ei se minua enää niin katsonut. Mutta minä katsoin. Jo kymmenvuotiasta lasta, joka luuli olevansa kaikkitietävä, kaiken osaava ja kaikkeen pystyvä, mutta ei vielä ollut.
Kömpelö ja uhmakas, rauhaton ja kiihkeä, iso mutta vielä niin pieni.

Vuonna 2010 Eve Hietamies julkaisi romaanin Yösyöttö, jossa Antti Pasanen jäi yllättäen kaksin pienen vauvan kanssa ja joutui opettelemaan elämään Paavo-vauvan ehdoilla. Vuonna 2012 ilmestyi Tarhapäivä, Paavo Pasasesta oli yhtäkkiä kasvanut viisivuotias reipas päiväkotilainen. Vuonna 2017 Pasasen pienperheen tarina sai jatkoa Hammaskeijun myötä, Paavo aloitti ekaluokan. Ja nyt vuonna 2022 pääsemme vihdoin taas nauttimaan Antin ja Paavon jutuista, Numeroruuhka-romaanissa Paavo on nelosluokkalainen koululainen.

Numeroruuhkassa Antti pääsee taas kokemaan kriiseilyä kriiseilyn perään. Paavon kymmenvuotiskaverisynttärit eivät mene ihan putkeen. Antin työpaikalla on käynnissä YT-neuvottelut. Paavon koulusta pukkaa jatkuvasti Wilma-viestejä ja negatiivisia tuntimerkintöjä. Antin huonokuntoinen isä muuttaa Antin ja Paavon luo.

Numeroruuhkan juoni on melko yllätyksetön mutta silti viihdyttävä. Kirjasarjalle tuttuun tyyliin Numeroruuhka tarjoilee kepeää ja humoristista kerrontaa, unohtamatta hienoja oivalluksia ja arkista viisautta. Paikoitellen hyvin synkkääkin pohdintaa. Jäin kaipailemaan tiivistämistä, romaanin loppupuoli on turhan junnaileva ja jahkaileva.

Toivottavasti Antin ja Paavon tarina saa vielä jatkoa. Teini-iän kuohunnoista löytyisi varmasti ammennettavaa vielä yhden kokonaisen romaanin verran.

Kustantaja Otava, 2022. 468 sivua.
Kansi Kirsti Maula.