Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Kate Morton on australialaissyntyinen, nykyisin Lontoossa asuva kirjailija. Mortonin uusin suomennettu teos päätyy aina poikkeuksetta lukulistalleni, mutta tämän romaanin kanssa minulla kävi vähän hassusti.

Alkaessani lukea kirjaa minulle tuli vahva déjà vu, ihan kuin olisin lukenut tämän jo aiemmin. Mutta eihän se ole mahdollista, tämähän on uusi, aiemmin suomentamaton teos. Mutta sitten löysin Talo järven rannalla -kirjan omasta kirjahyllystäni. Ei voi olla totta! Minähän olin lukenut tämän jokunen vuosi sitten ja julkaissut kirjasta myös postauksen!

Talo järven rannalla -kirjan tapahtumat olivat minulla yhä niin vahvassa muistissa, että päädyin tällä kertaa lukemaan kirjan vain silmäillen ja reippaastikin hyppien.

Kirjan tarinaa kuljetetaan kahdessa ajassa. Vuonna 1933 Cornwallissa Edevanen perheen järvenrantatalossa tapahtuu järkyttävä tragedia, perheen pieni poika katoaa. Vuonna 2003 pakkolomalle rikospoliisin työstä määrätty Sadie Sparrow matkustaa isoisänsä luo Cornwalliin ja löytää sattumalta hylätyn talon. Sadie saa kuulla, että talossa asunut Edevanen perhe oli vuosikymmeniä aiemmin muuttanut pois traagisen tapahtuman jälkeen, perheen pieni poika oli kesken juhannusjuhlien kadonnut kuin savuna ilmaan.

Talo järven rannalla on taattua Kate Mortonia, yksi hänen parhaista romaaneistaan. Lukukokemustani kuitenkin latisti suuresti se, että muistin kirjan tapahtumat hyvin, eikä niin ollen loppuratkaisukaan tarjonnut suuria yllätyksiä. Mutta jos sinulla on vielä tämä Mortonin romaani lukematta, suosittelen pikaisesti korjaamaan asian!

Kustantaja Otava, 2022.
Alkuteos The Lake House, 2015.
Suomennos Hilkka Pekkanen. 671 sivua.