Talven maa (Vinterland, suom. Jaana Palanterä) aloittaa uuden Junckerin ja Kristiansenin tutkimuksista kertovan dekkarisarjan. Kirjasarjan takana on tanskalainen journalistipariskunta Kim Faber ja Janni Pedersen.

Kööpenhaminan joulumarkkinoilla tapahtuu tuhoisa räjähdys, jossa kuolee parikymmentä ihmistä. Komisario Signe Kristiansenilla jää joulunvietto perheensä kanssa vähiin, kun hän tempautuu keskelle kiihkeää pommi-iskun tutkintaa.

Signe Kristiansenin entinen kollega Martin Juncker on tunaroinut uransa ja avioliittonsa. Hän on muuttanut lapsuudenkotiinsa Sandstediin ja asuu dementoituneen isänsä kanssa. Uneliaan pikkukaupungin rauha järkkyy, kun syrjäisessä talossa tapahtuu järkyttävä kaksoismurha, ja Juncker päätyy johtamaan murhatutkintaa.

Kim Faberin ja Janni Pedersenin Talven maa on kolkko dekkari. Väkivaltaa ja kuolonuhreja, jengitouhuja ja terrorismia. Jos olisin etukäteen tiennyt kirjan kietoutuvan näin vahvasti tällaisten raskaiden teemojen ympärille, olisin ehkä skipannut tämän kokonaan.

Viisisataasivuisessa romaanissa olisi ehdottomasti tiivistämisen varaa, eikä tämä muutenkaan ollut minun kuppini teetä. Talven maa jäi pitkäksi aikaa kesken, mutta lopulta sain äänikirjana kuunneltua tämän loppuun. Seuraavan osan jätän suosiolla kokonaan väliin.

Like, 2023
Suomennos Jaana Palanterä
Äänikirjan lukija Jari Nissinen
Alkuteos Vinterland, 2019