Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Kuolema sisäoppilaitoksessa (The Murders at Fleat House, suom. Tuukka Pekkanen) on Lucinda Rileyn (1965-2021) kirjoittama rikosmysteeri. Riley on kirjoittanut kirjan jo vuonna 2006, mutta se julkaistiin vasta hänen kuolemansa jälkeen. Irlantilaissyntyinen Lucinda Riley on tullut tunnetuksi erityisesti suositusta Seitsemän sisarta -sarjastaan.

St Stephen on pitkän historian omaava sisäoppilaitos Norfolkissa. Koulun maine kokee pahan kolauksen, kun Charlie Cavendish menehtyy asuntolassa Fleat Housessa. Syy oppilaan traagiseen kuolemaan vaikuttaisi olevan luonnollinen, mutta koulun rehtorin järkytykseksi kuolinsyyntutkija ei voi sulkea pois rikoksen mahdollisuutta. Charlie oli ollut aspiriinille allerginen ja kuollut anafylaktiseen shokkiin. Oliko Charlie ottanut itse vahingossa aspiriinia, vai oliko joku antanut sen hänelle? Komisario Jazmine ”Jazz” Hunter ja hänen työparinsa ylikonstaapeli Alastair Miles alkavat tutkia tapausta.

Lucinda Riley osasi kirjoittaa taitavasti ja luoda kiinnostavia henkilöhahmoja. Henkilöitä on melkoinen joukko, mutta Riley marsittaa heidät näyttämölle hyvässä järjestyksessä, kunkin vuorollaan, joten laaja henkilögalleria pysyy hyvin hallittavissa. Sisäoppilaitoksen työntekijöitä, poliisivoimien väkeä, oppilaita ja oppilaiden läheisiä.

Kuolema sisäoppilaitoksessa vaikuttaa aluksi melko simppeliltä rikosmysteeriltä. Kuollut poika oli ollut ilkeä kiusaaja ja käyttäytynyt julkeasti niin oppilaita kuin myös koulun aikuisia kohtaan. Mutta tapaus ei suinkaan ole aivan yksinkertainen, käänteitä riittää ja ruumiita tulee lisää. Muutama yksityiskohta minua jäi hieman mietityttämään, mutta kokonaisuutena Kuolema sisäoppilaitoksessa on kelpo murhamysteeri.

Onpa harmillista ja surullista, että Kuolema sisäoppilaitoksessa jäi Lucinda Rileyn ainokaiseksi rikosromaaniksi. Tämä vanhan ajan henkeä uhkuva brittidekkari on oikein viihdyttävä. Mielelläni olisin lukenut useammankin kirjan komisario Jazz Hunterin tutkimuksista Norfolkin maisemissa.

⭐⭐⭐

Kustantaja Bazar, 2023
Suomennos Tuukka Pekkanen
Lukija Karoliina Kudjoi
Alkuteos The Murders at Fleat House, 2022