2016-06-03-15.31.37.jpg.jpeg

Tunnustauduin huhtikuisessani postauksessani kuuluvani niihin höpsähtäneisiin, jotka eivät tyydy värittelemään vain lapsensa Nalle Puh -värityskirjaa, vaan olen ostanut itselleni kasan erilaisia aikuisten värityskirjoja. Eikä minun kohdallani ole ollut kyse ihan hetkellisestä innostuksesta, vaan olen jo vuoden verran väritellyt säännöllisesti. Ihanan rentouttavaa, rauhoittavaa ajankulua. Stressitöntä ja kiireetöntä.

Päivi Vesala on kempeleläinen Vedic Art -taiteilija ja graafinen suunnittelija. Vesalan kauniisiin piirroksiin olen törmännyt niin Instagramissa kuin myös Facebookissa, ja ilmaisia tulostettavia värityskuvia löytyy  hänen kotisivuiltaan osoitteesta http://www.paivivesala.com/varityskuvia. Marraskuussa 2015 julkaistu Mielikuvia vol 1 on kierreselkäisenä ostettavissa tällä hetkellä muun muassa Prisman verkkokaupasta ja Adlibris-verkkokirjakaupasta. Kesällä 2016 Vesalalta on tulossa uusi kirja, Mielikuvia vol 2.

Ilahduin suuresti, kun Päivi Vesala tarjosi minulle mahdollisuutta arvostelukappaaleeseen hänen Mielikuvia vol 1 -kirjastaan. Ja voi sitä ilon hetkeä, kun yhtenä toukokuun iltana löysin postilaatikostani ilmoituksen noudettavasta lähetyksestä ja sain hakea postista oman Mielikuvia vol 1 -värityskirjani. Kiitos arvostelukappaleesta BoDille!

picsart_06-05-11.46.43.jpg

Heti ensimmäinen vaikutelma Päivi Vesalan värityskirjasta on vahvasti positiivinen. Kierreselkäisyyden ansiosta Mielikuvia vol 1 eroaa muista värityskirjoistani edukseen. Värityskirja on kooltaan vähän A4-kokoa pienempi. Värityskuvat ovat yhdellä puolen sivua, väritettäviä sivuja löytyy Vesalan kirjasta viitisenkymmentä.

Vesalan värityskirja sisältää väritettävää moneen makuun. On vahvoja viivoja, on herkempiä piirroksia. On kiemuroita ja koukeroita, mandaloita, sokkeloita ja muita abstrakteja kuvia. Aurinkoja ja pisaroita. Kukkia, puita, kaktuksia. Pöllöjä ja kaloja, hedelmiä ja juureksia. Ensisilmäyksellä piirros saattaa näyttää kukka-asetelmalta, mutta tarkemmin kuvaa katsottuaan siitä voikin huomata vaikkapa ketun.

Väritettävät kuvat on painettu vain toiselle puolen sivua, eivätkä tummasävyisetkään Stabilot mene paperista läpi, joten värityskirja sopii loistavasti kaltaiselleni voimakkaalle värittäjälle. Kokeilin värittää Vesalan piirroksia Stabilon kuitukärki- ja huopakynien lisäksi myös Bruynzeelin Expression Aquarel -puukynillä ja huomasin ilokseni värityskirjan paperin kestävän hyvin vedellä kastelua.

img_20160527_124506.jpg

Päivi Vesalan Mielikuvia vol 1 on kotimaisten värityskirjojen aatelia. Vesala tarjoaa väritettävää kaikkiin fiiliksiin minulle, jolla on välillä abstraktimpia kausia ja joka välillä taas värittelee mieluummin vaikkapa luontoaiheisia piirroksia. Kesälomareissulle lähtiessäni nappaan ehdottomasti tämän mukaani, kirjan monipuolisten värityskuvien ja kierreselkäisyyden takia. Ja luulenpa, että kunhan Mielikuvia vol 2 -kirja julkaistaan, sekin löytää tiensä kirjahyllyyni.