Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Haaksirikkoutuneet (The Castaways, suom. Kristiina Vaara) on englantilaisen Lucy Clarken romaani. Clarke on kirjoittanut useita lomakohteisiin sijoittuvia trillereitä. Haaksirikkoutuneet on hänen ensimmäinen suomennettu romaaninsa mutta toivottavasti ei viimeinen.

Siskokset Lori ja Erin ovat aikoneet viettää yhteisen unelmaloman Fidžin saarella, mutta ennen matkaa heidän välilleen leimahtaa riita ja vain Lori nousee koneeseen. Yllättäen lentokone katoaa kesken lennon jäljettömiin. Mysteeri painaa Erinin mieltä, ja hän yrittää epätoivoisesti selvittää, mitä lentokoneelle ja Lorille tapahtui. Miksi lentokone katosi tutkasta, missä se on ja miten sen matkustajien kävi?

Romaani rullailee eteenpäin kahdessa eri aikatasossa, molempia siskoksia seuraillen. Menneisyys ja nykyisyys ovat hyvin tasapainossa, kumpikin aikataso on kiinnostava ja kuljettaa tarinaa vetävästi. Kummankin siskoksen osuudessa on läsnä vahvoja tunteita ja tunnelmia, kuten Erinin surumielisyys ja pakkomielteisyys sekä lentopelkoisen Lorin hätä ja kauhu.

Lucy Clarken Haaksirikkoutuneet on täydellinen kesälomatrilleri. Mysteerejä, koukkuja ja käänteitä on kiitettävästi, enkä vauhtiin päästyäni olisi malttanut laskea kirjaa hetkeksikään käsistäni. Tarinassa on mukavasti monitahoisuutta, jännitteitä, siskosten välistä sidettä ja sisukkuutta.

Tämä ei silti aivan noussut täyden viiden tähden romaaniksi. Erityisesti loppuratkaisun ennalta-arvattavuus latisti fiiliksiäni. Kaiken kaikkiaan kuitenkin varsin viihdyttävä ja vetävä jännäri!

Otava, 2024
Suomennos Kristiina Vaara
Alkuteos The Castaways, 2021