Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Yksi meistä katoaa (Local Gone Missing, suom. Tiina Kähkönen ja Riitta Kurki) on psykologisista trillereistään tunnetuksi tulleen brittikirjailija Fiona Bartonin uusin romaani. Kirja käynnistää uuden sarjan, jonka pääosassa on rikoskomisario Elise King.

Ebbing on pieni kymmenentuhannen asukkaan rannikkokaupunki, joka on alkanut hiljalleen nousta viikonloppulomailijoiden suosioon. Paikallisten asukkaiden ja muualta tulleiden rikkaiden lomailijoiden välillä on jännitteitä. Kyläläisiä kiukuttaa erityisesti erään ulkopuolisen järjestämä musiikkifestivaali. Ja kun sitten kaksi nuorta ottaa yliannostuksen huumeita festareilla, kyläläiset nostavat metakan. Samaan aikaan paikkakuntalainen seitsemänkymppinen mies katoaa.

Nelikymppinen rikoskomisario Elise King on toipumassa syöpäleikkauksesta ja viettää sairauslomaansa Ebbingissä. Dee siivoilee niin paikallisten asukkaiden kuin myös viikonloppulomailijoiden asuntoja. Elise näkee mökkinsä ikkunasta yhtä sun toista kiinnostavaa, ja Dee pääsee siivotessaan kurkistamaan kulissien taa. Katoamistapaus herättää Elisen kiinnostuksen, hän alkaa omin päin tutkia tapausta.

Fiona Bartonin Yksi meistä katoaa on suoraan sanottuna minulle pienoinen pettymys. Tarina ei missään vaiheessa kunnolla temmannut mukaansa, lukeminen sujui hitaasti ja takellellen. Minäkertojien ja aikatason vaihtelut tekevät romaanista sekavahkon, kun kirjaa lukee pienissä pätkissä. Syyllisen arvasin jo kirjan puolivälissä.

Kaikesta marinasta huolimatta tykkäsin Ebbingin pikkukaupungista ja rikoskomisario Elise Kingistä. Jos sarjalle tulee jatkoa, ehdottomasti luen senkin.

Bazar, 2023
Suomennos Tiina Kähkönen ja Riitta Kurki
Alkuteos Local Gone Missing, 2022


Kate Waters -sarja:
1. Leski, 2018 (The Widow)
2. Lapsi, 2019 (The Child)
3. Epäilty, 2020 (The Suspect)

Elise King -sarja:
1. Yksi meistä katoaa, 2023 (Local Gone Missing)