Tujuin terkuin ope on toinen osa Aino Leppäsen koulumaailmaan sijoittuvassa hersyvän hauskassa kirjasarjassa. Tämä ehti roikkua jo melko pitkään lukulistallani, mutta nyt vihdoin hetki tuntui oikealta tälle kepeälle, humoristiselle kirjalle.

Romaanin päähenkilö Aisku on nelikymppinen lukion lehtori. Hän on unelma-ammatissaan äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana, mutta työ ei ole aivan sellaista kuin hän nuorempana oli haaveillut.

Yksityiselämässään Aisku on kymmenvuotiaan Alinan äiti ja tyttöjen lentopallojoukkueen valmentaja. Aiskun ex-mies, Alinan isä Jussi asuu ihan naapurissa. Rinnalleen Aisku on löytänyt työpaikaltaan ihanan miehen, sarjakuvataiteilija Elmon.

Koska kirjassa eletään lukuvuotta 2020-2021, koronapandemia on vahvasti läsnä ja hankalat maskit tulevat jokapäiväiseen käyttöön. Lukiolaiset ovat yhä pääosin heikosti motivoituneita, eikä etäopetus asiaa paranna. Kaiken lisäksi taloon tupsahtanut matikan open sijainen kylvää myrkkyä työyhteisöön.

Olipahan taas viihdyttävä pläjäys Aino Leppäseltä! Naurattavaa, ihastuttavaa, samaistuttavaa kuvausta koulumaailmasta. Kirjan kieli on värikästä ja eloisaa. Eniten pidän Aiskun mielessään pyörittelemistä napakoista vastauksista opiskelijoiden ja huoltajien älyttömiin Wilma-viesteihin.

Kiitokset kirjailijalle kiitoksista kirjan lopussa. Kiitos sinulle itsellesi, että olet kirjoittanut nämä huikean hienot kirjat. ❤️

⭐⭐⭐⭐

Myllylahti, 2023
Lukija Maija Lang


Aino Leppäsen Aisku-sarja:
1. Terkuin ope, 2022
2. Tujuin terkuin ope, 2023