Hän näkee itsensä juoksemassa huoneen poikki, kompastumassa mattoon ja tömähtämässä polvilleen Aprilin ruumiin viereen. Sitten hän kuulee kiljaisut.
Hän ei ole ikinä varma, onko kuva muisto vai painajainen – vai kenties sekoitus molempia.
Mutta onpa totuus mikä tahansa, Aprilia ei enää ole.

Huonetoveri (The It Girl, suom. Elina Koskelin) on englantilaisen Ruth Waren uusin suomennettu psykologinen trilleri. Aiemmissa romaaneissaan Ware on vienyt lukijansa muun muassa ränsistyneeseen kartanoon, moderniin älytaloon ja ylelliseen alppimajaan. Huonetoveri tutustuttaa collegen opiskelija-asuntolaan ja sen asukkaisiin.

Hannah aloittaa opinnot Pelham Collegessa Oxfordissa. Asuntolassa hänen kämppäkaverinaan on April, jonka kanssa Hannah nopeasti ystävystyy. Kaunis, rikas, hohdokas April kerää ympärilleen tiiviin ystäväporukan. Mutta Aprilissa on myös häijympi puoli. Ja sitten April murhataan.

Kymmenen vuotta myöhemmin Hannah työskentelee kirjakaupassa, on onnellisesti naimisissa ja odottaa esikoistaan. Vanhat muistot Aprilista vyöryvät mieleen, kun Hannah saa kuulla murhasta tuomitun miehen kuolleen vankilassa. Hannahin maailma keikahtaa nurin, kun hän alkaa epäillä tuomitun miehen sittenkin olleen syytön. Mutta kuka Aprilin murhasi? Kuka hänen ystävistään oli syyllistynyt niin kauheaan tekoon?

Ruth Ware juoksuttaa psykologista trilleriään eteenpäin kahdessa eri ajassa – nykyhetkessä ja kymmenen vuoden takaisessa menneisyydessä. Huonetoveri käynnistyy lupaavasti, mutta nykyhetken tapahtumat ovat enimmäkseen tylsiä. Lähes viisisataasivuisesta romaanista olisi voinut osan karsia pois. Loppuratkaisu onneksi tarjoaa viihdyttävää kieputusta.

⭐⭐⭐

Kustantaja Otava, 2023.
Alkuteos The It Girl, 2022.
Suomennos Elina Koskelin.


Ruth Waren suomennetut romaanit:
Synkän metsän siimeksessä (In a Dark, Dark Wood)
Nainen hytissä 10 (The Woman in Cabin 10)
Valhepeli (The Lying Game)
Rouva Westaway on kuollut (The Death of Mrs Westaway)
Lukitut ovet (The Turn of the Key)
Lumimyrsky (One by One)
• Huonetoveri (The It Girl)