Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Vimma (All the Rage, suom. Sirpa Parviainen) on Oxfordissa asuvan Cara Hunterin neljäs Adam Fawley -dekkari. Rankoista aiheistaan huolimatta Adam Fawley -dekkarit ovat helppolukuisia ja viihdyttäviä, yllättäviä ja jännittäviä. Taitavasti rytmitettyä kerrontaa on kiinnostavasti höystetty muun muassa lehtileikkeillä, kuulustelupöytäkirjoilla, todistajanlausunnoilla ja rikospaikkapiirroksilla.

Rikoskomisario Adam Fawleyn tiimi saa päänvaivakseen taas yksi kimurantin tapauksen, kun taksinkuljettaja löytää nuoren naisen hortoilemasta Oxfordin laitamilta. 18-vuotias tyttö on selvästikin pahoinpidelty, mutta hän kieltäytyy lähtemästä poliisilaitokselle tai lääkäriin. Hän ei halua kertoa yksityiskohtia kokemastaan eikä tehdä rikosilmoitusta.

Sitten 15-vuotias tyttö katoaa. Komisario Adam Fawley huomaa uusissa rikoksissa häiritsevän paljon yhtäläisyyksiä parinkymmenen vuoden takaiseen sarjaraiskaajan tapaukseen. Oliko silloin tuomittu väärä mies vai onko nyt liikkeellä jäljittelijä?

Vimma ei ole aivan paras Adam Fawley -dekkari, mutta tälläkin kertaa Cara Hunter on kirjoittanut erittäin vetävän ja mielenkiintoisen dekkarin. Näkökulmia vaihdellen ja yllättäviä käänteitä heitellen Hunter sai minut suorastaan ahmimaan kirjaa. Ehdin epäillä jo vaikka mitä, mutta silti Hunter onnistui yllättämään minut loppuratkaisulla. Ihanaa juonen kieputusta!

Kustantaja Otava, 2023. 448 sivua.
Alkuteos All the Rage, 2020.
Suomennos Sirpa Parviainen.

* * *

Suomennetut Adam Fawley -dekkarit:
1. Jäljettömiin, 2021 (Close to Home)
2. Pimeyteen, 2022 (In the Dark)
3. Ei ulospääsyä, 2022 (No Way Out)
4. Vimma, 2023 (All the Rage)