Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Ei ulospääsyä (No Way Out, suom. Sirpa Parviainen) on Oxfordissa asuvan Cara Hunterin kolmas Adam Fawley -dekkari. Hunter on nykyisin ehdottomasti yksi lempidekkaristeistani. Rankoista aiheistaan huolimatta Adam Fawley -dekkarit ovat helppolukuisia ja viihdyttäviä, yllättäviä ja jännittäviä. Taitavasti rytmitettyä kerrontaa on kiinnostavasti höystetty muun muassa lehtileikkeillä, kuulustelupöytäkirjoilla, todistajanlausunnoilla ja rikospaikkapiirroksilla.

Tälläkin kertaa rikoskomisario Adam Fawley joutuu keskelle raskasta tutkintaa, jossa on osallisina lapsia. Nelihenkisen perheen ilmiliekeissä palavasta talosta löydetään kaksi lasta, toinen menehtyneenä ja toinen nipin napin elossa. Lasten vanhempia talosta ei kuitenkaan löydy, eikä perheen auto ole pihassa. Miksi vanhemmat olivat jättäneet lapset keskenään kotiin? Kuka tuhoisan tulipalon sytytti?

Cara Hunter on taas pyöräyttänyt mielenkiintoiset juonikuviot. Rikostutkinnan ohessa seuraillaan poliisien elämää. Quinn on alennettu rikoskonstaapeliksi ja Gislingham on ylennetty rikosylikonstaapeliksi. Verity Everettin dementoituneelle isälle pitäisi löytää pikaisesti paikka hoitokodista.

Ei ulospääsyä on oikein kelpo dekkari vaikkakaan ei paras näistä Cara Hunterin suomennetuista teoksista. Näkökulmia vaihdellen ja käänteitä heitellen Hunter naulitsi jälleen kerran minut kirjansa pariin. Matkan varrella ehdin arvailla vaikka minkälaisia motiiveja ja epäillä melkeinpä jokaista syylliseksi, mutta silti Hunter onnistui osin yllättämään minut loppuratkaisullaan.

Kustantaja Otava, 2022. 379 sivua.
Alkuteos No Way Out, 2019.
Suomennos Sirpa Parviainen.

* * *

Suomennetut Adam Fawley -dekkarit:
1. Jäljettömiin, 2021 (Close to Home)
2. Pimeyteen, 2022 (In the Dark)
3. Ei ulospääsyä, 2022 (No Way Out)