Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Taatelitalvi on toinen osa Korvapuustikesän käynnistämässä Kahvila Koivu -trilogiassa. Sarjan ekassa osassa päähenkilö Kristiina jätti stressaavan elämänsä Helsingissä taakseen ja lähti mummonsa luo pieneen Pyhävirran kylään Keski-Suomeen. Mummon terveys reistaili ja Krisse alkoi auttaa häntä lounaskahvilan pidossa. Kahvilapitäjän työ ja paikalliset asukkaat olivatkin niin mukavia, että Krisse päätti jäädä pidemmäksi aikaa Pyhävirralle pyörittämään Kahvila Koivua.

Nyt helteinen kesä on takana päin ja ollaan siirrytty lumiseen talveen. Kristiina on haukkaamassa uutta palaa. Hän aikoo perustaa Maalaishotelli Koivun vanhaan punaiseen hirsitaloon Pyhäjärven rannalle. Krisse joutuu kuitenkin moneen kertaan miettimään, onkohan hän sittenkin haukannut liian suuren palan. Kahvilan ja hotellin pyörittäminen on täyttä työtä, eikä vastoinkäymisiltä vältytä.

En juurikaan lue tämäntyylistä kirjallisuutta, mutta Maija Kajanto on onnistunut osumaan napakymppiin. Kevyttä, humoristista ja hyväntuulista viihdettä mutta ei kuitenkaan liian imelää vaaleanpunaista höttöä. Arkista elämää murheineen ja huolineen, mutta asioilla on tapana järjestyä. Ihanan talvista tunnelmaa. Taatelitalvi on täydellinen joululomakirja!

Kuten Korvapuustikesään myös Taatelitalveen on tekstin sekaan ripoteltu herkullisia reseptejä lukijoiden iloksi. Kardemummainen mustaherukkaglögi maistuu pikkujouluissa. Mustikka-mascarponejuustokakku sopii tarjottavaksi itsenäisyyspäivänä. Taatelikakku kruunaa jouluaterian.

WSOY, 2022. 230 sivua.
Kansi Laura Noponen.

* * *

Kahvila Koivu -sarja:
1. Korvapuustikesä (2022)
2. Taatelitalvi (2022)