Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

24 yötä jouluun – Huippudekkaristien jännitystarinoita pitää sisällään nimensä mukaisesti 24 jouluista jännitystarinaa. Kirjailijat ovat Suomen dekkarikirjailijoiden huippua, muun muassa Markus Ahonen, Elina Backman, Tapani Bagge, JP Koskinen, Leena Lehtolainen, Tuire Malmstedt, Christian Rönnbacka, Arttu Tuominen ja Vela Vala.

24 jouluisen tarinan kokoelma sopii hyvin luettavaksi joulukalenterikirjana. Niin minäkin tätä kirjaa luin. Yksi kertomus päivässä. Tosin täytyy tunnustaa, että välillä olisi tehnyt mieli ahmia useampi tarina kerrallaan, mutta kiltisti maltoin mieleni.

Lyhyet tarinat eivät yleisesti ottaen ole mitään suosikkeja, eikä lyhyt tarina ole koskaan yhtä hyvä kuin täysimittainen romaani. Silti 24 yötä jouluun on ihan kelpo kokoelma. Harmillisesti monet kirjan kertomuksista ovat kuitenkin hyvin samankaltaisia toistensa kanssa, harva tarina erottuu tästä joukosta edukseen.

Erityisesti mieleeni jäi muutama tarina. Marja Aarnipuron Syntisissä pikkujouluissa nainen herää sairaalassa ja huomaa olevansa keskellä painajaista. Joona Keskitalon Baton Rougen siniset monnit on kiinnostava tarina laivalla reissaavasta pariskunnasta ja palkkamurhaajasta. Christian Rönnbackan Kuka tappoi tontun ja JP Koskisen Pukin keikka pirskahtelevat hykerryttävää mustaa huumoria.

Tammi, 2022. 308 sivua.
Kansi Timo Numminen.