Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Majavateoria on kolmas osa vakuutusmatemaatikko Henri Koskisesta kertovassa trilogiassa. Henri peri veljensä seikkailupuiston ja alkoi työskennellä SunMunFunin johtajana. Matkan varrella on ollut runsaasti mutkia matkassa – kovapintaisia rikollisia, suunnattomia rahahuolia, metkuja ja yllätyksiä. Eikä Henri pääse helpolla tässä trilogian viimeisessäkään osassa.

Vakuutusmatemaatikko ja seikkailupuistoyrittäjä Henri Koskisen yksityiselämässä puhaltavat uudet tuulet. Rakastunut Henri muuttaa yhteen taidemaalari Laura Helannon ja tämän tyttären kanssa. Uusi perheellisen elämä ja kiireinen johtajan työ vaativat melkoista tasapainottelua.

Huolta Henrille aiheuttaa kilpaileva seikkailupuistoyritys Kuperkeikkamaailma, joka houkuttelee asiakkaita vapaalla sisäänpääsyllä, ilmaisilla herkuilla ja nimekkäillä esiintyjillä. Asiakkaita ei riitä enää Henrin johtamaan SunMunFuniin eikä yritystä voi pyörittää pitkään ilman maksavia asiakkaita. Stressaantunut Henri murtautuu Kuperkeikkamaailmaan tiloihin hankkiakseen tietoa vastustajastaan. Murtokeikallaan hän löytää seikkailupuiston valtavan majavalaitteen suusta ruumiin. Voiko matematiikka pelastaa Henrin elinkautiselta murhatuomiolta ja SunMunFunin konkurssilta?

Tälläkään kertaa en niin juonellisesti välitä tarinasta, mutta Henri on mahtava tyyppi ja nautin suuresti Antti Tuomaisen kerronnasta. Tuomaisella todellakin on sana hallussaan! Synkkääkin synkempää huumoria, hykerryttävän herkullista kerrontaa, sukkelasanaisia dialogeja, mehukkaita heittoja, napakan nasevia oivalluksia ja huikaisevan hienoja ajatelmia.

Otava, 2022. 286 sivua.
Kansi Elina Warsta.

* * *

Henri Koskinen -trilogia:
1. Jäniskerroin (Otava 2020)
2. Hirvikaava (Otava 2021)
3. Majavateoria (Otava 2022)