Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Perhetragedia (En familjetragedi, suom. Outi Menna) on ruotsalaisen Mattias Edvardssonin tuorein suomennettu romaani. Olen aiemmin lukenut häneltä kaksi kirjaa, Aivan tavallinen perhe ja Hyvät naapurit, joissa molemmissa tavalliset, hyvämaineiset ihmiset joutuvat yllättäen keskelle epätavallisia, onnettomia tapahtumia. Samanlaista teemaa on myös tässä Lund-sarjan itsenäisessä kolmannessa osassa.

Karla tekee siivouskeikkaa rahoittaakseen oikeustieteen opintonsa ja etsii halpaa kämppää Lundista. Työtön yksinhuoltaja Bill kamppailee selviytyäkseen laskuistaan ja ottaa rahapulassaan Karlan alivuokralaiseksi. Jennica metsästää elämänsä rakkautta ja ravaa Tinder-treffeillä.

Kaikkien kolmen elämä keikahtaa, kun varakas pariskunta Steven ja Regina Rytter löydetään kuolleina kotoaan. Bill joutuu yllättäen syytetyksi murhista, vaikka hän vannoo syyttömyyttään. Mutta onko syyllinen sittenkin pariskunnan taloa siivonnut Karla vai Steveniä tapaillut Jennica?

Mattias Edvardsson kuljettaa psykologista trilleriään kahdessa aikatasossa – seuraillaan tapahtumia ennen murhia ja poliisikuulusteluita murhien jälkeen. Tapa on toimiva ja tehokas. Lukijaa alkaa kiinnostaa niin Karlan, Billin ja Jennican kuin myös Stevenin ja Reginan elämä. Yksi murehtii narkkariäitiään, toinen sortuu pelaamaan nettikasinopelejä, kolmas on sairauden uuvuttama. Jokainen yrittää räpistellä eteenpäin oman elämänsä kanssa.

Perhetragedia on realistisen oloinen psykologinen trilleri. Romaani jonka henkilöiden ja tapahtumien on helppo kuvitella olevan totta. Jännitys on niin kevyehköä, että hyytävää jännäriä kaipaava joutuu taatusti pettymään. Minä kuitenkin luen toisinaan mielelläni tämäntyyppisiä romaaneja ja nautin tälläkin kertaa Edvardssonin tarinoinnista.

Kustantaja Like, 2022.
Alkuteos En familjetragedi, 2021.
Suomennos Outi Menna. 388 sivua.