Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Yleensä minä välttelen romanttista viihdekirjallisuutta enkä halua tuhlata aikaani hömppään. Maija Kajannon Korvapuustikesä vaikutti kuitenkin niin ihanan kepeältä kesäkirjalta, että tämän minäkin halusin ehdottomasti lukea.

Ja kannatti lukea. Kauniiden kansien sisään kätkeytyy nimittäin oikein herkullinen tarina. Kevyttä ja hyväntuulista mutta ei liian imelää. Auringon paistetta ja pullan tuoksua, sopivasti pieniä säröjä ja mutkia. Täydellinen kesäromsku!

Kirjan päähenkilö Kristiina tajuaa inhoavansa stressaavaa työtään ja ahdasta asuntoaan Helsingissä. Hetken mielijohteesta Krisse pakkaa kassinsa ja lähtee mummonsa luo pieneen Pyhävirran kylään Keski-Suomeen. Mummon terveys reistailee ja Krisse alkaa auttaa häntä lounaskahvilan pidossa.

Vanhaan lukioaikaiseen poikaystävään törmääminen on yllättävän mukavaa, ja nuori kunnanjohtaja hänkin tunkeutuu Krissen ajatuksiin. Samaan aikaan Krissen mielessä kuitenkin pyörivät menneisyyden ikävät haamut.

Lämminhenkisen tarinan oheen on ripoteltu houkuttelevia reseptejä. Turkinpippurirahkakakkua leipoessa pääsee purkamaan aggressioita, kun mäiskii vasaralla piparit ja salmiakkikarkit rouheeksi. Vadelmaleivoksilla voi pohjustaa keskustelua kunnanjohtajan kanssa. Tomaatti-vuohenjuustokeitolla saa pidettyä kotiäidit järjissään. Turkinpippurirahkakakkua minä jo kokeilinkin viimeisenä kesälomapäivänä!

Korvapuustikesä aloittaa kolmiosaisen Kahvila Koivu -sarjan. Toinen osa Taatelitalvi julkaistaan marraskuussa 2022, mahtavaa!

WSOY, 2022. 320 sivua.
Kansi Laura Noponen.