Kirjat saatu arvostelukappaleina kustantajilta.

Sain touko-kesäkuun vaihteessa mieluista ylläripostia, kun posti toi peräti kolme sarjakuvakirjaa. Mitä parhainta luettavaa niihin väsyneisiin iltoihin, kun jotain tekisi mieli lueskella, mutta romaaniin ei kuitenkaan ihan jaksaisi keskittyä.

Juba: Viivi ja Wagner 25 – Rakkautta, röh! (Otava 2022) on jo 25. albumillinen naisen ja sian parisuhdesekoilua. Tällä kertaa Viivin ja Wagnerin neljännesvuosisadan mittainen parisuhde kokee kolauksen, kun sika ilmoittaa löytäneensä toisen naisen. Mutta ei huolta, töyssyistä huolimatta Viivin ja Wagnerin parisuhde jatkuu yhä edelleen.

Viivillä ja Wagnerilla on toki hetkensä, mutta näistä kolmesta sarjakuvakirjasta pidän tästä vähiten. Parhaiten jutut toimivat muutamissa yksittäisissä stripeissä, kun sen sijaan stripistä toiseen jatkuvat jatkotarinat ovat pääsääntöisesti erittäin pitkästyttäviä.

Pertti Jarla: Fingerpori – Nuotit vieraissa (Like 2022) on värillinen kokoelma Fingerporin musiikkiaiheisia strippejä. Tämä kirja on siis mitä loistavin lahja vaikkapa muusikolle!

Fingerpori on yksi lemppareistani, vilkaisen säännöllisesti Hesarien sivuilta uusimmat stripit. Näitä on mukava lueskella useampaankin kertaan. Osa stripeistä vaatii vähän pohtimista, mutta se onkin yksi Fingerporin hienouksista – vitsi ei välttämättä aukea ihan heti, mutta kun sen hoksaa, se on usein sitäkin hauskempi.

Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen: Kamala luonto – Voimakirja (Like 2022) on kokoelma metsän eläinten jokapäiväisistä kamppailuista. Värillisissä stripeissä seikkailevat muun muassa sekoileva kettu, murehtivainen ilves, romantikko hirvi, erityisherkkä majava, viisas pöllö ja filosofiset jänikset. Sarjisstrippien lomassa kirjassa on sivun kokoisia maalauksia eläimistä upeine elämänohjeineen.

Hulvaton, mahtava, voimaannuttuva teos. Suurimman osan stripeistä olin nähnyt jo aiemmin, mutta mielellään näitä uudelleenkin lueskelee. Muutamista sarjiksista tekisi mieli ottaa kopio kotiin jääkaapiin oveen tai töihin työhuoneen seinälle, muistutukseksi ja kannutukseksi.