Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Lintulapsi (Fågelbarnet, suom. Anu Koivunen) on ruotsalaisen Inger Frimanssonin uusin suomennettu psykologinen trilleri. Lintulapsi on itsenäinen jatko-osa Justine Dalvikista kertovassa sarjassa, jonka aiemmat osat ovat Hyvää yötä, rakkaani (1999) ja Varjo vedessä (2007). Minulla on molempien osien lukemisesta niin pitkä aika, että en enää yhtään muista Justine Dalvikin tarinaa, mutta uskaltauduin silti lukemaan Lintulapsen. Ja onneksi luin, hyvin tämä toimi.

Jokin oli vialla. Justine ymmärsi jäätävän kylmästi, että niin oli, ja hänet täytti vahva, aito pelko.

Justine on huolissaan hotellin yöportieerina työskentelevästä miehestään Hans Peteristä. Miehen käytös on viime aikoina muuttunut, hän on vajonnut mykkyyteen ja synkkyyteen. Sitten Hans Peter yllättäen katoaa ja Justinen maailma romahtaa.

Christa on sokea kuusitoistavuotias tyttö, joka on murtunut isänsä kuolemasta. Äiti on halunnut myydä heidän talonsa ja raahannut Christan mukanaan Tukholmaan. Äiti on kiireinen hotellin pyörittämisen kanssa, ja vihainen Christa viettää päivänsä yksin heidän pienessä asunnossaan.

Minun on lähdettävä. Minun on päästävä kotiin, on tapahtunut jotakin kamalaa, minun rakas pikkutyttöni, minun ei olisi ikinä pitänyt jättää sinua, nyt on tapahtunut se mitä olen koko ajan pelännyt. Nyt hänelle on tapahtunut jotakin todella pahaa.

Olen viime viikkoina lukenut pari tylsää psykologisista trilleriä, joten olipas mukava lukea vaihteeksi näin koukuttavaa ja monitahoista jännäriä. Tässä ei liikaa vatvottu eikä jahkailtu, vaan tarina etenee koko ajan.

Inger Frimansson on keitellyt lukijoiden viihdykkeeksi oikein maukkaan sopan, joka on höystetty mielenkiintoisilla henkilöhahmoilla ja yllättävillä käänteillä. Lintulapsi on sopivasti synkkä mutta ei liian ahdistava psykologinen trilleri. Tykkäsin!

Mikäli pidät psykologisista trillereistä, mutta et ole vielä kokeillut Inger Frimanssonia, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän ruotsalaiskirjailijaan. Frimanssonilta on tämän Justine Dalvik -trilogian lisäksi suomennettu kymmenkunta muuta romaania.

Kustantaja Like, 2022.
Alkuteos Fågelbarnet, 2020.
Suomennos Anu Koivunen. 357 sivua.