Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Mari Frisk on espoolainen toimittaja ja viestinnän ammattilainen. Monitahokas on hänen toinen romaaninsa. En ole lukenut sarjan ensimmäistä osaa, Neliöjuurta, joten hyppäsin Katin ja hänen erikoisen perheensä matkaan nyt kesken tarinan. Mutta hyvin tämä Monitahokas tuntui toimivan myös itsenäisenä romaanina.

Neljäkymppisen Katin perhetilanne ei tosiaankaan ole se ihan tavanomaisin. Kati nimittäin odottaa vauvaa yhdessä kaksoissiskonsa Sonjan miehen Fransin kanssa. Katin aviomies Juha ei ole enää tässä perhekuviossa mukana. Ja sitten myös Sonja ja Frans eroavat. Kati ja Frans ovat aikoneet perustaa perheen ihan kaveripohjalta. Mutta onko vanhemmuuden jakaminen sittenkään niin yksinkertaista?

Monitahokas on romaani, jota en todennäköisesti olisi tullut lukeneeksi, jos kirjasta ei olisi saapunut minulle yllärinä arvostelukappaletta. Onneksi saapui ja onneksi luin. Mukavan kepeä romaani tarjosi ihanaa vastapainoa kiireiseen työviikkoon.

Vaikka Katin mies lähtee eikä elämä muutenkaan ole pelkkää vaahtokarkkia ja mansikoita, Kati puskee reippaasti läpi kriisien. Tirauttaa välillä itkut mutta ei vaivu synkistelyyn. Hommat menevät hetkittäin hillittömästi överiksi, mutta nautin henkilöhahmojen sanailuista ja hauskoista hetkistä.

Ehkä jotain selkeämpää punaista lankaa haikailin kirjan juoneen. Toki Katin ja Fransin yhteinen vauvahanke kulkee läpi romaanin, mutta tämä tuntuu silti paikoitellen melko juonettomalta. Hetkiä toisensa perään mutta varsinainen koukku jää loppujen lopuksi puuttumaan. Kirja myös tuntuu päättyvän töksähtäen, olisin kaivannut siistimpää lopetusta romaanille.

Myllylahti, 2022. 261 sivua.
Kansi Karin Niemi.