Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Katrine Engberg on tanskalainen tanssija, koreografi ja kirjailija. Isola (suom. Sirpa Alkunen) on neljäs suomennettu osa Kööpenhamina-sarjaa, jossa rikoksia ratkoo etsiväpari Jeppe Kørner ja Anette Werner.

Kööpenhaminalaisesta leikkipuistosta mullan alta löytyy suuri matkalaukku, jonka sisällä on miehen ruumiin mädäntynyt puolikas. Anette Werner saa murhatutkinnan johdettavakseen. Kuka mies oli, miksi hänet murhattiin ja missä on ruumiin toinen puolisko?

Jeppe Kørner on virkavapaalla rikostutkijan työstä ja aikoo viettää talven metsurihommissa Bornholmin saarella. Mutta yllättäen Jeppe joutuukin auttelemaan Kööpenhaminan poliisia, kun murhatapauksen johtolangat alkavat viitata kohti Bornholmia.

Jeppen seitsemänkymppinen ystävä Esther on myös Broholmissa. Hän aikoo kirjoittaa saarella asuneen antropologin elämäkertaa. Kaksi vuotta sitten menehtynyt Margrethe Dybris tutki vuosikymmenten ajan eri kulttuurien kuolinrituaaleja ja oli feminismin edelläkävijä. Esther pääsee tekemään taustatutkimusta tämän kotiin, jossa on yhä tallella Margrethen kirjeenvaihto.

Katrine Engbergin Isola tarjosi mainiota dekkariviihdettä. Kirjasarjan alussa en juurikaan pitänyt Jeppe Kørnerista ja Anette Wernerista, mutta nyt tämä etsiväpari tuntuu ihan mukavalta kaksikolta. Murhatutkinta ja Isolan arvoitus koukuttavat, lisäksi tapaukseen kietoutuu useampi kadonnut mies sekä broholmilainen uskonlahko. Perushyvä dekkari, ei erityisen jännittävä eikä yllättävä, mutta silti viihdyttävä.

Kustantaja Otava, 2022.
Alkuteos Isola, 2020.
Suomennos Sirpa Alkunen. 362 sivua.
Kansi Venla Koski.

* * *

Jeppe Kørner & Anette Werner -dekkarit:
1. Krokotiilinvartija (Krokodillevogteren, suom. 2019)
2. Blodmåne, ei suomennettu
3. Lasisiivet (Glasvinge, suom. 2020)
4. Harhalaukaus (Vådeskud, suom. 2021)
5. Isola (Isola, suom. 2021)