Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Jaana Lehtiö on minulle nimenä tuttu, mutta en ollut aiemmin lukenut tämän porvoolaiskirjailijan romaaneja. Mitä mieleen jää on kahdeksas osa Porvooseen sijoittuvassa dekkarisarjassa, jossa rikoksia ratkoo rikoskomisario Juha Muhonen yhdessä ryhmänsä kanssa.

Rikoskomisario Juha Muhonen on turhautunut hänelle määrättyihin lisähommiin ja kokouksissa istumisiin. Onnettomuustutkinta tarjoaa kiinnostavia pakohetkiä tylsistä virkavelvollisuuksista. Vanhus oli pudonnut omakotitalonsa portaita alas, kuolema näyttää onnettomuudelta, mutta jokin vanhuksen kuolemassa kaihertaa poliisien mieltä. Mutta kun erään talon puutarhasta kaivinkone kaivaa esiin ihmisen luita, uusi tapaus menee kaiken edelle.

Jaana Lehtiön Mitä mieleen jää on kevyt dekkari. Dialogivetoista tarinaa kuljetetaan eteenpäin niin nykyajan poliisitutkintojen kuin myös menneisyyteen sijoittuvien takaumien myötä. Väkivaltaa on vähän eikä Lehtiö mässäile iljettävillä yksityiskohdilla, joten dekkaria voi hyvillä mielin suositella raakoja romaaneja kaihtaville. Tätä voisi luonnehtia jopa mukavaksi dekkariksi.

Juha Muhonen on sympaattisen ja jämäkän oloinen poliisimies. Leivonnaisille perso Muhonen on onnellisesti naimisissa koulukuraattorina työskentelevän Ellenin kanssa. Niin paljon tykästyin Muhosen hahmoon, että saatanpa kuunnella sarjan aiempia osia äänikirjoina.

Kustantaja Myllylahti, 2021. 344 sivua.
Äänikirjan lukija Panu Vauhkonen.