Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Viveca Sten on tullut tunnetuksi suositusta Sandhamnin murhat -dekkarisarjastaan, josta on tehty myös televisiosarja nimeltä Murha Sandhamnissa. Mutta Lumen uhrit ei olekaan Sandhamniin sijoittuva dekkari, vaan tämä käynnistää uuden Åren murhat -sarjan. Koronaepidemian alkaessa Viveca Sten oli lomailemassa Jämtlannissa, hän sai idean Åreen sijoittuvasta sarjasta ja jäi sinne kirjoittamaan.

Dekkarin päähenkilö Hanna Ahlander on joutunut jättämään työnsä Citypolisenissa. Avomies Christian on lähtenyt toisen naisen matkaan. Eikä Hannalla ole enää kotia. Elämä Tukholmassa on mennyt täysin palasiksi, ja Hanna on paennut lepäilemään isosiskonsa loma-asunnolle Åreen.

Toinen päähenkilö on ylikonstaapeli Daniel Lindskog. 36-vuotias mies, avoliitossa, pienen tyttövauvan isä. Daniel on asunut Åressa vasta pari vuotta mutta on jo kotiutunut paikkakunnalle. Arki koliikkivauvan kanssa ei ole helppoa, parisuhde rakoilee, ja kaiken lisäksi Daniel joutuu keskelle vaativaa rikostutkintaa.

Lukiolaistyttö katoaa Lucia-valvojaisten railakkaiden kotibileiden jälkeen. Ja sitten laskettelurinteen hissistä löytyy jäätynyt ruumis. Mitä ihmettä rauhallisessa, turvallisessa Åressa on meneillään?

Viveca Stenin Lumen uhrit on ns. perushyvä dekkari. Helppolukuinen ja viihdyttävä. Pakkanen paukkuu, lunta sataa. Ihmiset vatvovat ihmissuhdeongelmiaan, rikostutkinta etenee hiljalleen. Koukkuja ja syvyyttä olisi saanut olla enemmänkin, mutta kyllähän tämän seurassa kului rattoisasti pari talvista lomapäivää.

Ruotsinkielinen alkuteos Offermakaren, 2020.
Suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom.
Kustantaja WSOY, 2021. 496 sivua.
Kannen suunnitellut Maria Sundberg.