Marraskuu, vuoden synkin ja väsynein kuukausi. Yritin valita lukulistalleni vain helppolukuisia ja mukaansatempaavia kirjoja, ei liian paksuja eikä liian vaativia. Sarjiksia, lastenkirjoja, viihdyttäviä romaaneja. Silti luin marraskuussa vain yhdeksän kirjaa. Lisäksi kuuntelin kaksi äänikirjaa.

Tuomas Kyrön Vasara ja käytettyjä nauloja (WSOY 2021, lukija Heikki Kinnunen) on taattua Mielensäpahoittajaa. Kun lämminvesivaraaja vuotaa, taloon palkataan remonttimiehet tekemään pientä korjausprojektia. Mutta toistuvien katastrofien myötä pienestä remontista tulee laajamittainen jälleenrakentamisurakka. Viisas, lämminhenkinen ja hauska romaani.

Minna Huotilaisen Aivosi tarvitsevat tauon – Taukokulttuurin elvytysopas (Tuuma 2021, lukija Anna-Riikka Rajanen) tarjoaa tutkittua tietoa taukojen vaikutuksesta työskentelyyn. Jätätkö tauot väliin, jos työssä on kiire? Ei kannattaisi. Huotilainen kertoo tieteellisiä perusteluja sille, miksi tauko on tärkeä ja tuottava osa työtä.

Marraskuun kirjat:
143. 🎧 Tuomas Kyrö: Vasara ja käytettyjä nauloja
144. 📘 B. B. Alston: Amari ja yön veljet
145. 📘 Elly Griffiths: Musta enkeli
146. 📘 Juba: Viivi ja Wagner 24 – Parisuhdekriisisuklaa
147. 📘 Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 9 – Musa tuntuu
148. 📘 Vehniäinen & Lappalainen: Kamala luonto – Salatut eläimet
149. 🎧 Minna Huotilainen: Aivosi tarvitsevat tauon
150. 📘 B. A. Paris: Romahduspiste
151. 📘 Eräpuro & Vasenius: Sanni ja salaperäiset jäljet
152. 📘 Kanto & Siiriäinen: Häntähoiva ja mahatautinen marsu
153. 📘 Johanna Hulkko: Geoetsivät ja revontulten salaisuus

Luetut.net-kirjablogia voi seurata niin Facebookissa kuin myös Instagramissa. Sähköpostitse minuun saa yhteyden lähettämällä viestiä osoitteeseen mari(at)luetut.net tai luetut.net(at)gmail.com.