Kirjat saatu arvostelukappaleina kustantajilta.

Kirjakärpänen on Kariston kirjasarja juuri lukemaan oppineille lapsille. Hauskat tarinat ja värikkäät kuvitukset ovat peräisin suomalaisten kirjailijoiden ja kuvittajien taitavista kynistä. Kirjojen teksti on suurikokoista ja helppolukuista.

Annika Eräpuro & Salla Vasenius: Sanni ja salaperäiset jäljet on kertomus Sannista, jonka kesäloma alkaa kurjissa fiiliksissä. Hänen paras ystävänsä Veera on muuttanut pois, eikä Sannilla ole mitään tekemistä. Sitten isä löytää autotallia siivotessaan vanhat kiikarinsa ja saa Sannin innostumaan lintujen tarkkailusta. Nopeasti Sanni oppii tunnistamaan västäräkin, sinitiaisen ja muut kotipihan linnut. Mutta yllättäen nurmikolle ilmestyy suuria, arvoituksellisia räpylänjälkiä. Mikä kumma lintu on voinut jättää niin isot jäljet?

Tässäpä on kirja, josta olisin itse lapsena pitänyt kovasti. Tarina itsessään on melko heppoinen, mutta lintuja mielellään seuraileva pieni Mari olisi taatusti ihastunut lintubongari Sanniin. Olisin yrittänyt tunnistaa kaikki kirjan sivuille piirretyt linnut ja jännittyneenä arvaillut salaperäisten räpylänjälkien alkuperää.

Sanni ja salaperäiset jäljet (Karisto 2021)
teksti Annika Eräpuro, kuvitus Salla Vasenius

Anneli Kanto & Tuire Siiriäinen: Häntähoiva ja mahatautinen marsu kertoo Osuuskunta Häntähoivasta, kolmen kaveruksen pitämästä eläinhoitolasta. Einon marsu Spide on kovin alakuloisen oloinen. Kolmikko saa selville, että Spide sairastaa mahatautia ja tarvitsee eläinlääkäriä. Mutta eläinlääkärin hoito-ohjeista huolimatta Spiden vointi ei tunnu kohentuvan. Ja pian toinenkin marsu Battis alkaa vaikuttaa sairaalta. Mikä nyt neuvoksi?

Kukapa juuri lukemaan oppinut lapsi voisi vastustaa kirjaa, joka kertoo eläinhoitolasta, tarmokkaista lapsista ja heidän söpöistä lemmikkieläimistään.

Kiinnostavasti kirjassa tuodaan esiin myös osuuskunnan hallinnolliseen ja taloudelliseen puoleen liittyviä asioita. Yksi lapsista on toiminnanjohtaja, toinen sihteeri ja kolmas rahastonhoitaja. Osuuskunnan rahat eivät riitä kaikkeen, mutta onneksi Einon isä lupaa maksaa marsun eläinlääkärikulut. Välillä osuuskunnan jäsenten täytyy kokoustaa ja päättää yhdessä asioista.

Häntähoiva ja mahatautinen marsu (Karisto 2021)
teksti Anneli Kanto, kuvitus Tuire Siiriäinen