Kirjat saatu arvostelukappaleina kustantajilta.

Marraskuu on taas esitellyt ankeuttaan niin harmauden, sateiden kuin myös työkiireiden muodossa. Tämä kuukausi kaipaa helppolukuisia ja viihdyttäviä kirjoja. Niinpä ilahduinkin suuresti, kun eräänä päivänä posti toi kolme sarjakuvakirjaa sekä Viivi ja Wagner -joulukalenterin. Ihanasta ylläristä ja pimeän vuodenajan piristyksestä kiitokset Otavalle ja Likelle!

Juba: Viivi ja Wagner 24 – Parisuhdekriisisuklaa (Otava 2021) on jo 24. albumillinen naisen ja sian parisuhdesekoilua. Mummo on juonut Wagnerin saunakaljan ja kiukustunut Wagner häipyy. Mutta sitten Viivin äiti ja mummo lähtevät matkoihinsa ja sopu palaa taloon. Viivin biologisen isän kuoltua Wagner alkaa haaveilla perinnöstä ja opettaa Viiviä törsäämään. Sitten Viivi innostuu sukututkimuksesta, sen jälkeen espanjan opiskelusta. Wagner keittelee kiljua ja ennustaa kahvista.

Viivillä ja Wagnerilla on hetkensä, mutta näistä kolmesta sarjakuvakirjasta pidän tästä vähiten. Parhaiten jutut toimivat muutamissa yksittäisissä stripeissä, kun sen sijaan stripistä toiseen jatkuvat jatkotarinat ovat useimmiten tylsiä.

Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 9 – Musa tuntuu (Like 2021) pitää sisällään stripit vuosilta 2016-2017. Kaikki sarjikset olivat minulle entuudestaan tuttuja, mutta mukava näitä nokkelia Fingerporeja on useammankin kerran lueskella. Strippien ohessa sarjakuvan luoja Pertti Jarla kertoo omista seikkailuistaan musiikin maailmassa. Tässäkin albumissa kaikki sarjikset ovat värillisiä.

Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen: Kamala luonto – Salatut eläimet (Like 2021) on kokoelma metsän eläinten hulvattomia kommelluksia, sattumuksia, pähkäilyjä, viisauksia. Värillisissä sanomalehtistripeissä seikkailevat muun muassa sekoileva kettu, murehtivainen ilves, romantikko hirvi, erityisherkkä majava, viisas pöllö ja filosofiset jänikset. Mahtava!