Kesä on vaihtunut syksyyn. Syyskuun kirjasaldo oli neljätoista kirjaa, neljä sarjakuvakirjaa ja kaksi äänikirjaa. Kuukauden paras romaani oli kotimainen yllättäjä, Inkeri Markkulan Maa joka ei koskaan sula, joka on vaikuttava ja kauniisti kirjoitettu ylistys pohjoisen luonnon kauneudelle ja alkuperäiskansojen oikeuksille. Paras jännäri oli Camilla Greben Veteen piirretty viiva, erinomainen psykologinen dekkari uusperheestä, jonka isä pidätetään epäiltynä tyttärensä murhasta. Syyskuussa luin monia muitakin hyviä kirjoja, esimerkiksi sota-ajan Hangossa rakastuva Katja Kallion Tämä läpinäkyvä sydän ja Amerikan preerioilla laukkaava JP Koskisen Haukansilmä ovat kumpainenkin suosittelemisen arvoisia kirjoja. Ja myös kolmas Jessica Niemi -dekkari, Max Seeckin Kauna, ansaitsee ehdottomasti kehut!

Kuuntelin pitkästä aikaa Storytelistä Pelon atlas -kauhutarinoita. Melko keskinkertaisia, jopa huonoja. Barend de Voogdin Tervetuloa Amsterdamiin (lukijana Sanna Majuri) sijoittuu vuoteen 2088, ihmismäisten robottien ja tulppaanipeltojen Hollantiin, jossa ällöttävät madot alkavat tappaa turisteja. Carla Nigra Ciuranan Minne Paula katosi? (lukijana Jarmo Mäkinen) kertoo Barcelonan metrotunneleissa piileskelevästä pahuudesta.

Syyskuun kirjat:
103. Camilla Sten: Perijä
104. Barend de Voogd: Tervetuloa Amsterdamiin
105. Carla Nigra Ciurana: Minne Paula katosi?
106. Andy Griffiths: Maailman paras puumaja, 65 kerrosta
107. Pertti Jarla: Fingerpori 11
108. Pertti Jarla: Fingerpori 12
109. Pertti Jarla: Fingerpori 13
110. Pertti Jarla: Fingerpori 14
111. Elisabeth Norebäck: Nadia
112. Camilla Grebe: Veteen piirretty viiva
113. Ninni Schulman: Tervetuloa kotiin
114. Katja Kallio: Tämä läpinäkyvä sydän
115. JP Koskinen: Haukansilmä
116. Antti Tuomainen: Hirvikaava
117. Inkeri Markkula: Maa joka ei koskaan sula
118. Gerritsen & Braver: Valitse minut
119. Joël Dicker: Huoneen 622 arvoitus
120. Petri Tamminen: Se sano
121. Max Seeck: Kauna
122. Alex Michaelides: Neidot

Luetut.net-kirjablogia voi seurata niin Facebookissa kuin myös Instagramissa. Sähköpostitse minuun saa yhteyden lähettämällä viestiä osoitteeseen mari(at)luetut.net tai luetut.net(at)gmail.com.