Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Espoolainen Max Seeck on tällä hetkellä suomalaisen kirjailijakaartin kirkkain vientitähti. Seeck on Jessica Niemi -dekkareillaan valloittanut monen maan bestseller-listat, ja Uskollisesta lukijasta on Yhdysvalloissa tekeillä televisiosarja. Aiemmin samanlaista menestystä rapakon takana on suomalaiskirjailijoista onnistunut niittämään vain Mika Waltari, jonka Sinuhe egyptiläinen kipusi Yhdysvaltain bestseller-listoille, ja se on myös tähän mennessä ollut ainoa Yhdysvalloissa filmatisoitu suomalaisen kirjailijan kirja.

Jessica Niemi -dekkarisarja on edennyt jo kolmanteen osaan. Uskollisessa lukijassa oli noituutta ja karmivia rituaalimurhia. Pahan verkossa jahdattiin japanilaisista mangasarjiksista viehtynyttä murhaajaa. Ja nyt Kaunassa kirjallisuuden klassikoista pitävä murhaaja jättää jälkeensä palapelin paloja.

Nyt askeleet kuuluvat yhä selvemmin.
Ja silloin hän näkee sen, tumman hahmon joka kävelee rauhallisesti keittiön pimeydestä. Puhelin valahtaa hänen otteestaan ja tippuu lattialle hänen jalkojensa väliin.

Kun viisikymmentä vuotta sitten perustettu pörssiyhtiö ilmoittaa lopettavansa kannattamattoman putkiliiketoiminnan kokonaan ja sulkevansa lähes kolmetuhatta henkilöä työllistävän tehtaan, yrityksen perustaja ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Eliel Zetterborg saa kansan vihat niskaansa. Ja sitten 74-vuotias Eliel löydetään murhattuna kotoaan. Asunto on muuten järjestyksessä, mutta jutun päätutkijaksi nimitetyn Jusuf Pepplen mieltä vaivaavat lasipöydälle jätetyt palapelin palaset.

Rikosylikonstaapeli Jessica Niemi on virkavapaalla ja tutkii jouluaattona löytyneen palaneen miehen tapausta. Miehen murha tuntuu jollain tavalla liittyvän Jessicaan itseensä ja tuo hänen mieleensä noitajengin.

”Mä en ole tottunut pelkäämään, Jusuf”, Jessica sanoo ja tuntee kuinka kyyneleet imeytyvät Jusufin hupparin rintamukseen.
”Me selvitetään tää yhdessä, Jessi. Kaikki järjestyy.”

Max Seeck taitaa erinomaisesti vetävien romaanien kirjoittamisen ja lukijoiden koukuttamisen. Enkä joutunut tälläkään kertaa pettymään, vaan Kauna jatkaa upeasti vakuuttavien Jessica Niemi -dekkarien sarjaa. Miten hienoa, että meillä on Suomessa tällainen dekkaritähti, jonka ensiluokkaisia romaaneja käännetään monille kielille ja ylistetään ympäri maailmaa!

Kauna on vastustamattoman vetävä jännäri. Kaunan luvut ovat lyhyitä, ja monitahoista dekkaria kuljetetaan eteenpäin monen kiinnostavan henkilöhahmon toimesta. Seeck tiputtelee teräviä koukkuja ja yllättäviä käänteitä, naulitsee lukijan ahmimaan dekkaria ja kääntelemään sivuja vimmatusti eteenpäin. Jännite säilyy hyvin läpi kirjan. Loppumetreillä vielä nostatetaan lisää kierroksia ja kiskaistaan lukijalta matto alta. Kiitos!

Julkaistu vuonna 2021.
Kustantaja Tammi. 430 sivua.
Kannen suunnitellut Ville Laihonen.

* * *

Jessica Niemi -sarja:
1. Uskollinen lukija, 2019
2. Pahan verkko, 2020
3. Kauna, 2021

Daniel Kuisma -sarja:
1. Hammurabin enkelit, 2016
2. Mefiston kosketus, 2017
3. Haadeksen kutsu, 2018