Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Tess Gerritsen on ollut yksi lempikirjailijoistani. Mutta Jane Rizzoli & Maura Isles -sarjasta emme ole viime vuosina päässeet nauttimaan, vaan Gerritsenilta on suomennettu muita kirjoja, itsenäisiä jännäreitä. Viimeksi luin Gerritsenilta Hahmot yössä -romaanin, joka oli yliluonnollisilla elementeillä höystettyä jännitystä, kummituskauhua. Ihan kelpo kirja mutta ei täyttänyt odotuksiani.

Nyt Tess Gerritsen on kirjoittanut romaanin yhteistyössä toisen rikoskirjailijan, Gary Braverin kanssa. Lopputuloksena on syntynyt Valitse minut -jännäri. Ja jälleen kerran joudun toteamaan, että Valitse minut on kelpo kirja mutta ei tämäkään täyttänyt odotuksiani.

Juonta kuljetetaan kahdessa eri aikatasossa. Nykyajassa rikoskomisario Frances ”Frankie” Loomie on hälytetty tutkimaan parikymppisen opiskelijatytön itsemurhaa. Tyttö oli hypännyt alas viidennen kerroksen asuntonsa parvekkeelta ja iskeytynyt maahan. Mutta tapauksessa on kuitenkin muutamia yksityiskohtia, jotka saavat Frankien epäilemään, onko Tarynin kuolema sittenkään itsemurha.

Ja välillä loikataan ajassa taaksepäin. Seuraillaan tapahtumia ennen Tarynin kuolemaa. Hiljalleen piirtyy kuva ahkerasta ja fiksusta yliopisto-opiskelijasta, joka ei kuitenkaan ole aivan niin kiltti kuin päällepäin näyttää. Taryn on pakkomielteinen, raivokas, narsistinen.

Olisin kaivannut heti kirjan alkuun jotain terävää koukkua, joka olisi saanut ahmimaan sivuja eteenpäin. Nyt menee turhan pitkään ennen kuin Taryn ja hänen kuolemaansa edeltäneet tapahtumat alkavat herättää kiinnostusta. Valitettavasti juoni etenee kovin ennalta arvattavia polkuja eikä jännitystä ole juuri lainkaan.

Taryn opiskelee yliopistossa kirjallisuutta, professori Jack Dorian on yksi hänen opettajistaan. Romaanissa käsitellään paljon vanhoja antiikin tarinoita. Kohtalokkaita romansseja. Petollisia miehiä ja hylättyjä naisia. Taryn tietysti näkee samaa teemaa myös omassa elämässään.

Tess Gerritsenin & Gary Braverin Valitse minut on viihdyttävä ja helppolukuinen jännäri. Mutta kaiken kaikkiaan liian ohut ja köykäinen. Loppuratkaisu kuitenkin onnistui yllättämään minut ja nosti tämän kolmen tähden trilleriksi.

Englanninkielinen alkuteos Choose Me, 2021.
Suomentanut Ilkka Rekiaro.
Kustantaja Otava, 2021. 333 sivua.