Elokuu on pimeneviä iltoja, sumuisia aamuja, höyryäviä teemukeja sekä tietysti myös hyviä kirjoja. Elokuun paras romaani oli uuden Metso & Vauramo -dekkarisarjan käynnistävä Tuire Malmstedtin Lasitarha. Positiivisesti minut onnistui yllättämään Minttu Hapulin Emil.

Elokuussa lukemani arvostelukappaleet olivat touko-elokuussa ilmestyneitä kirjoja. Kaikista lukemistani arvostelukappaleista löydät blogista tutusti oman postauksensa. Clare Mackintoshin Panttivanki on tiheätunnelmainen trilleri äidistä, joka joutuu valitsemaan, pelastaako satoja ihmishenkiä vai sen yhden tärkeimmän. Tuire Malmstedtin Lasitarha käynnistää uuden Metso & Vauramo -dekkarisarjan, ja kaksikon ensimmäinen yhteinen tutkinta on rankka lapsen katoamistapaus. Johanna Mon Yölaulaja on ensimmäinen osa Saarimurhat-sarjassa, pääosassa Öölannissa asuva rikostutkija Hanna Duncker. Elina Backmanin Kun jäljet katoavat -dekkarissa selvitellään yhden opiskelijanuorukaisen kuolemaa ja toisen katoamista helsinkiläisellä luonnonsuojelualueella. Minttu Hapulin Emil on aivan upea esikoisromaani, uskomattoman vahvatunnelmainen ja todentuntuinen. Anni Erkon Kun ilo katosi – Miten jaksaisimme työelämässä paremmin? on asiapitoinen kirja työuupumuksesta, sen synnystä ja syistä. Saija Kuuselan Katse on Pohjois-Norjaan sijoittuva psykologinen rikosromaani. Amy Suiter Clarken Uhri, 11 on esikoisjännäri, jossa rikospodcast herättää nukkuvan sarjamurhaajan takaisin toimintaan.

Louise Pennyn Kuolettava kertomus (Bazar 2021, lukijana Kalle Chydenius) on viides osa loistavassa Three Pines -sarjassa. Syksy on saapunut kylään ja paikallisesta bistrosta löytyy tuntemattoman miehen ruumis. Armand Gamachella on taas kiperä tapaus selvitettävänään. Viihdyttävä, tunnelmallinen dekkari.

Lueskelin välipalaksi muutamia englanninkielisiä sarjiskirjoja Storytelistä. Debbie Tungin Book Love oli minulle entuudestaan tuttu, mutta pidin tästä kirjarakkautta ylistävästä kokoelmasta yhtä paljon nyt toisellakin lukukerralla. Kate Allanin You Can Do All Things ja You’re Smart, Strong and You Got This sisältävät kauniita kuvia ja tsemppilauseita mutta jättivät minut kylmäksi. Katie Vazin The Escape Manual for Introverts tarjoaa mukahauskoja vinkkejä ihmisten välttelyyn.

Elokuun kirjat:
90. Clare Mackintosh: Panttivanki
91. Louise Penny: Kuolettava kertomus
92. Tuire Malmstedt: Lasitarha
93. Johanna Mo: Yölaulaja
94. Debbie Tung: Book Love
95. Elina Backman: Kun jäljet katoavat
96. Kate Allan: You Can Do All Things
97. Kate Allan: You’re Smart, Strong and You Got This
98. Minttu Hapuli: Emil
99. Katie Vaz: The Escape Manual for Introverts
100. Anni Erkko: Kun ilo katosi
101. Saija Kuusela: Katse
102. Amy Suiter Clarke: Uhri, 11

Luetut.net-kirjablogia voi seurata niin Facebookissa kuin myös Instagramissa. Sähköpostitse minuun saa yhteyden lähettämällä viestiä osoitteeseen mari(at)luetut.net tai luetut.net(at)gmail.com.