Huhtikuussa luin vain kaksitoista kirjaa, ja niistä yli puolet oli nopealukuisia sarjakuvakirjoja. Poikkeuksellisesti en kuunnellut yhtään kokonaista äänikirjaa. Kuukauden parasta romaania on hankala nimetä, sillä kaikki huhtikuussa lukemani arvostelukappaleet olivat hyviä eikä yksikään noussut kirkkaasti yli muiden.

Huhtikuussa lukemani arvostelukappaleet olivat helmi-maaliskuussa ilmestyneitä kirjoja. Mattias Edvardssonin Hyvät naapurit on psykologinen trilleri, jossa lähiöidyllin hauraat kulissit sortuvat ja naapureiden piilottelemat salaisuudet alkavat paljastua. Tommi Laihon Uhanalaiset on esikoisdekkari, jossa tutkitaan epäselvien kuolemantapausten sarjaa Itä-Helsingissä. Erin Kellyn Myrkkypuu on vangitseva psykologinen trilleri nuorista ystävyksistä ja kaiken muuttavasta kesästä. Karin Slaughterin Vaikeneva vaimo on jatkoa hienolle Will Trent -sarjalle, tällä kertaa Will ja Sara jahtaavat mahdollista sarjamurhaajaa.

Lueskelin pitkästä aikaa useamman englanninkielisen sarjakuvakirjan. Kaikki piirtäjät taisivat olla minulle ennestään tuttuja Instagramista, ja nämä kaikki strippikirjat löytyvät e-kirjoina Storytelistä. Debbie Tungin Happily Ever After ja Sarah Andersenin Herding Cats eivät mielestäni ole aivan yhtä hyviä kuin heidän aiemmat kirjansa, mutta suosittelen tutustumaan molempien tuotantoon. Cassandra Calinin I Left the House Today! kolahti minuun, hauskoja ja oivaltavia. Adam Ellisin Super Chill – A Year of Living Anxiously on värillinen strippikokoelma, hulvattomia ja osin samaistuttaviakin juttuja. Matthew Inmanin How to Be Perfectly Unhappy jätti minut vähän kylmäksi, kirjassa on hyvät hetkensä, mutta kokonaisuutena tämä ei oikein uponnut minulle. Andrés J. Colmenaresin When Sharks Attack with Kindness on hellyttävä ja nokkela strippikokoelma. Curtis Wiklundin Us on aika ihana, mutta tämäntyyliset sarjikset eivät ole ihan minun ominta juttuani.

Vesa Sisätön Only in Finland – Suomalaisen järjenkäytön tähtihetkiä esittelee sattumuksia, hankkeita ja projekteja jotka eivät menneet putkeen. Kieltolailla yritettiin raitistaa Suomen kansaa, mutta kävikin päinvastoin. Kesäaikaan siirryttiin muun Euroopan perässä, mutta kellojen siirtelystä on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Mielenkiintoista lueskeltavaa. Erityisesti minua nauratti välinäytökset, joissa kuvaillaan muun muassa suomalaista kahviseremoniaa ja metron rakentamista.

Huhtikuun kirjat:
47. Debbie Tung: Happily Ever After
48. Sarah Andersen: Herding Cats
49. Cassandra Calin: I Left the House Today!
50. Mattias Edvardsson: Hyvät naapurit
51. Vesa Sisättö: Only in Finland
52. Tommi Laiho: Uhanalaiset
53. Adam Ellis: Super Chill
54. Erin Kelly: Myrkkypuu
55. Matthew Inman: How to Be Perfectly Unhappy
56. Karin Slaughter: Vaikeneva vaimo
57. Andrés J. Colmenares: When Sharks Attack with Kindness
58. Curtis Wiklund: Us