Nämä vuoden viimeiset kuukaudet ovat minulle olleet tyypillisesti sitä aikaa, jolloin luen vähiten kirjoja. Nytkin äänikirjat upposivat paremmin kuin luetut kirjat. Lokakuussa kuuntelin kahdeksan äänikirjaa ja luin neljä kirjaa. Yhteensä kaksitoista kirjaa.

Lokakuussa lukemani arvostelukappaleet olivat syyskuussa saapuneita kirjoja. Elly Griffithsin Siniviittainen nainen on kahdeksas osa suositussa Ruth Galloway -sarjassa, tällä kertaa tutkitaan niin surmatun naisen tapausta kuin myös naispapille lähetettyjä uhkauskirjeitä. Naoise Dolanin Jänniä aikoja on romaani parikymppisestä Avasta, joka joutuu Hongkongissa keskelle ihmissuhdesotkuja. Max Seeckin Pahan verkko on toinen osa Jessica Niemi -sarjassa, tällä kertaa jahdataan japanilaisesta mangasta viehtynyttä murhaajaa. B. A. Parisin Suljettujen ovien takana on psykologinen trilleri täydellisestä avioliitosta, joka paljastuu täydelliseksi valheeksi. Kaikista arvostelukappaleista on blogissani oma postauksensa.

Lokakuussa jatkoin Matthew Costellon ja Neil Richardsin Cherringhamin mysteerien parissa. Yksinhuoltajaäiti Sarah Edwards ja eläköitynyt rikosetsivä Jack Brennan selvittelevät visaisia tapauksia englantilaisessa Cherringhamin pikkukaupungissa. Sarjan 31. osassa Vaarallinen vaellus yksi vaellusretkellä olleista lukiolaistytöistä katoaa yöllä teltasta ja löytyy aamulla kuolleena. 32. osassa Kylmä kuolema vuosisadan kovin lumimyrsky iskee Cherringhamiin ja paikallinen kirjailija kuolee. 33. osassa Vapaa pudotus patikoija putoaa jyrkänteeltä, eivätkä Sarah ja Jack usko tapauksen olevan onnettomuus. Mukavia rikospähkinöitä, helppoa ja viihdyttävää kuunneltavaa. Äänikirjojen lukijana miellyttävä Markus Niemi.

John E. Douglasin ja Mark Olshakerin Tappajan mieli – Kuulusteluhuoneessa murhaajien kanssa perehtyy neljän eri murhaajan tapaukseen, neljään erilaiseen tappajatyyppiin. Hyytävää mutta mielenkiintoista kuunneltavaa. True crime -genren parhaimmistoa!

Lokakuun kirjat:
114. 🎧 Elaine N. Aron: Erityisherkkä ihminen ⭐ 3/5
115. 📘 Elly Griffiths: Siniviittainen nainen ⭐ 3/5
116. 🎧 Costello & Richards: Vaarallinen vaellus ⭐ 4/5
117. 🎧 Costello & Richards: Kylmä kuolema ⭐ 4/5
118. 🎧 Costello & Richards: Vapaa pudotus ⭐ 3/5
119. 🎧 Douglas & Olshaker: Tappajan mieli ⭐ 4/5
120. 📘 Naoise Dolan: Jänniä aikoja ⭐ 2/5
121. 🎧 Viveca Sten: Kaikessa hiljaisuudessa ⭐ 3/5
122. 🎧 Tina Frennstedt: Lupaus ⭐ 3/5
123. 📘 Max Seeck: Pahan verkko ⭐ 4/5
124. 🎧 Miika Nousiainen: Pintaremontti ⭐ 4/5
125. 📘 B. A. Paris: Suljettujen ovien takana ⭐ 3/5