Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

B. A. Paris, oikealta nimeltään Bernadette MacDougall, on englantilainen kirjailija, jonka psykologista trilleriä Suljettujen ovien takana on kuulemma myyty maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta. En ihmettele. Minunkin kiinnostukseni heräsi välittömästi, kun luin kirjasta Gummeruksen syksyn katalogista. Psykologisen trillerin alkuasetelma on erittäin mielenkiintoinen, suorastaan puistattavan hyytävä, ja takakannen luettuani tunsin olevani jo koukussa kirjaan.

Kirjan päähenkilöt ovat Jack ja Grace, ärsyttävän täydellinen aviopari. Jack Angel on kuuluisa ja menestynyt asianajaja, komea ja charmantti. Hänen vaimonsa Grace Angel on viehättävä kotirouva, joka loihtii uskomattoman upeat illalliset ja maalaa hienoja tauluja. Mutta mitä heidän kauniin talonsa suljettujen ovien takana tapahtuu? Miksi Grace ei koskaan lähde ulos ilman Jackia, ja miksi Gracen makuuhuoneen ikkunassa on kalterit?

Huh, miten koukuttavaa tarinointia on B. A. Parisin kynästä syntynyt! Psykologisen trillerin idea on riemastuttavan karmaiseva, ja tekstissä vahvaa imua. Järkyttäviä käänteitä, hyytäviä kohtauksia. Eihän tätä olisi malttanut käsistään laskea!

Suljettujen ovien takana ei ole kaunokirjallisesti mikään mestariteos. Kohtauksien kuvailu on paikoitellen kömpelöä, ja henkilöhahmot jäävät loppujen lopuksi harmillisen etäisiksi. Kerronnassa on epäuskottavuuden ja liioittelun makua. Pidin kuitenkin siitä, miten leijonaemomaisen sisukkaasti Grace pitää Down-siskonsa Millien puolia.

B. A. Parisin Suljettujen ovien takana on omassa genressään varsin kelpo psykologinen trilleri. Yksi tämän syksyn koukuttavammista romaaneista. Tarina täydellisestä avioliitosta joka onkin täydellistä valhetta. Puistattava, järkyttävä, epämiellyttävä mutta erittäin ahmittava jännäri.

Kiitos arvostelukappaleesta Gummerukselle!

Englanninkielinen alkuteos Behind Closed Doors, 2016.
Suomentanut Marja Luoma.
Kustantaja Gummerus, 2020. 272 sivua.