Syyskuun yhteenvetoa. Kuukauden aikana luin yhdeksän kirjaa ja kuuntelin kolme äänikirjaa. Yhteensä kaksitoista kirjaa.

Olen kuudentoista vuoden ahkeran kirjabloggaamisen jälkeen alkanut potea bloggausväsymystä, joten olen tälle syksylle pyytänyt aiempaa vähemmän arvostelukappaleita. Luin ja bloggasin syyskuussa kuitenkin loppujen lopuksi neljä arvostelukappaletta, joista suurin osa oli yllärinä saapuneita kirjoja. Jill Mansellin Kaikki alkoi salaisuudesta on leppoisan rentoa hömppää. Emmi Pesosen Maailman kaunein sana on hieno esikoisromaani lapsettomasta naisesta, joka rakastuu neljän lapsen isään. Eva Frantzin Tästä pelistä pois on kolmas osa Anna Glad -dekkarisarjassa. Antti Holman Kaikki elämästä(ni) on autofiktiivinen teos, joka vie matkalle Sonkajärven ja Helsingin kautta Lontooseen ja lopulta New Yorkiin.

Kristina Ohlssonin kirjoittama Fredrika Bergman ja Alex Recht -dekkarisarja on minulle tuore löytö. Elokuussa kuuntelin sarjan kaksi ensimmäistä osaa, nyt jatkoin tämän erinomaisen dekkarisarjan parissa. Sarjan kolmannessa osassa Varjelijat metsästä löytyneellä naisen ruumiilla vaikuttaisi olevan yhteys vanhainkodissa asuvaan lastenkirjailijaan ja Varjelijat-elokuvakerhoon. Neljäs osa Paratiisiuhrit on tiheätunnelmainen trilleri, jossa terroristit uhkaavat räjäyttää Tukholmasta New Yorkiin matkalla olevan suuren matkustajalentokoneen. Monitahoista kerrontaa, vangitsevia juonenkäänteitä, mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Tykkään!

John Douglasin ja Mark Olshakerin Mindhunter osa II – Sarjamurhaajan profilointi on jatkoa Mindhunter-kirjalle, jonka ensimmäisen osan luin helmikuussa. Olen katsonut Mindhunter-sarjan Netflixistä, mutta näistä kirjoista olen pitänyt enemmän. Yhdistelmä FBI:ssa työskennelleen John Douglasin muistelmia ja profiloinnin historiaa, sukelluksia amerikkalaisten sarjamurhaajien mieliin. Erittäin mielenkiintoista! Suosittelen niin Netflixin Mindhunter-sarjan kuin myös true crimen ystäville sekä FBI:n historiasta ja profiloinnista kiinnostuneille.

Risto Isomäen Vedenpaisumuksen lapset on ekotrilleri, jossa kuljetetaan vuorotellen kahteen eri aikakauteen sijoittuvaa tarinaa. Tuhansia vuosia sitten menneisyydessä kalastaja ja hänen löytämänsä merinainen joutuvat hengenvaaraan, kun meri yllättäen vyöryy maalle. Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa osuudessa ilmastonmuutos sulattaa Grönlannin jäätiköitä, meri peittää alleen muun muassa New Yorkin suurkaupungin, eikä elämä Suomessakaan ole enää ennallaan. Hengästyttävä trilleri tarjoilee lukuisia tiukkoja tilanteita. Lyhyet ja jännittävät luvut saavat ahmimaan luvun toisensa jälkeen. Jäin kuitenkin kaipaamaan syvällisempää paneutumista henkilöhahmojen tunteisiin ja ajatuksiin, psykologisempaa ja tarkkanäköisempää otetta.

Victor Escandellin Ratkaisetko arvoituksen? – 25 visaista tapausta on löytö kirjastosta lastenosaston uutuushyllystä. En yleensä ole merkinnyt näitä lapsen kanssa luettuja kirjoja Goodreadsin tilastoihin, mutta tämän vähän erilaisen kirjan halusin nostaa esiin. Kirjan jokaisella aukeamalla on arvoitus, jonka vastauksen pystyy pähkäilemään tekstin ja kuvien avulla. Oikea vastaus löytyy piilotettuna läpän alta. Arvoitukset sopivat hyvin noin 10-vuotiaalle, mutta kirja tarjosi äidillekin mukavasti pähkäiltävää.

Syyskuun kirjat:
102. 📱 Kristina Ohlsson: Varjelijat ⭐ 4/5
103. 📱 Douglas & Olshaker: Mindhunter 2 ⭐ 4/5
104. 📱 Risto Isomäki: Vedenpaisumuksen lapset ⭐ 3/5
105. 📘 Jill Mansell: Kaikki alkoi salaisuudesta ⭐ 2/5
106. 📘 Emmi Pesonen: Maailman kaunein sana ⭐ 4/5
107. 📘 Victor Escandell: Ratkaisetko arvoituksen? ⭐ 4/5
108. 📱 Kristina Ohlsson: Paratiisiuhrit ⭐ 3/5
109. 🎧 Costello & Richards: Päättäjäisilta ⭐ 3/5
110. 🎧 Rutger Bregman: Hyvän historia ⭐ 3/5
111. 📘 Eva Frantz: Tästä pelistä pois ⭐ 4/5
112. 📘 Antti Holma: Kaikki elämästä(ni) ⭐ 3/5
113. 🎧 Dolores Redondo: Sydämen pohjoispuoli ⭐ 3/5

Luetut.net-kirjablogia voi seurata niin Facebookissa kuin Instagramissa sekä myös Goodreadsissa. Sähköpostitse minuun saa yhteyden lähettämällä viestiä osoitteeseen mari(at)luetut.net tai luetut.net(at)gmail.com