Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Olen viime aikoina lukenut monta masentavaa kirjaa. Sarjamurhaajia, katastrofeja, kadonneita lapsia. Niinpä aloin kaipailla luettavaksi jotain kevyempää, jotain hyvän mielen tuovaa, jotain rauhallisempaa. Muistinpa sitten, että sain alkukesällä ennakkokappaleen Jill Mansellin heinäkuussa ilmestyneestä romaanista. Ihanaa, juuri tällaista kirjaa kaipasin luettavakseni nyt!

Englantilainen Jill Mansell on kotimaassaan suosittu kirjailija, häneltä on julkaistu jo yli kaksikymmentä bestselleriä. Kirjojen käännösoikeudet on myyty kymmeniin maihin. Tämä Kaikki alkoi salaisuudesta on kuitenkin vasta ensimmäinen suomennettu Mansellin romaani. Seuraava suomennos on kuulemma luvassa kesällä 2021.

Kaikki alkoi salaisuudesta -romaanin päähenkilö Lainey jää työttömäksi ja kodittomaksi. Lainey ja hänen ystävänsä Kit tarvitsevat kipeästi uuden työpaikan, ja työpaikkasivustolla heidän silmiinsä osuu kiinnostava ilmoitus. Pohjois-Cornwallissa merenrantatalossa asuva perhe kaipaa osaavaa pariskuntaa laittamaan kaoottisen arjen järjestykseen ja huolehtimaan perheen lemmikeistä, teineistä ja vanhasta herrasta. Lainey ja Kit eivät oikeasti ole pariskunta, mutta pienen valkoisen valheen myötä he saavat työpaikan. Lainey ja Kit eivät kuitenkaan ole talossa ainoita, jotka piilottelevat salaisuuksia.

Jill Mansellin Kaikki alkoi salaisuudesta on perinteistä romanttista viihdekirjallisuutta. Lukija tietää heti kirjan alussa, että kaikki tulee menemään hyvin, tarinalla on onnellinen loppu. Hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita. Kaikki järjestyy aina. Lämminhenkistä ja leppoisan rentoa hömppää jota lukiessa ei tarvitse jännittää, ahdistua eikä pelätä.

Mutta minun makuuni kaikki sujuu liiankin mukavasti. Henkilöhahmot ovat pitkästyttävän täydellistä porukkaa. Erityisesti päähenkilö Lainey on epäuskottavan virheetön. Aina niin järkevä ja taitava, opastamassa ja ohjaamassa muita. Nuori nainen joka tekee kaiken oikein ja on kaikessa hyvä. Suorastaan yli-ihminen. Pienoinen epätäydellisyys henkilöhahmoissa ei olisi ollut yhtään pahitteeksi, särmikkyys ja rosoisuus olisivat ehdottomasti tehneet kirjasta kiinnostavamman.

Kiitos arvostelukappaleesta Bazarille!

Englanninkielinen alkuteos It Started with a Secret, 2020.
Suomennos Pirjo Ruti.
Kustantaja Bazar, 2020. 430 sivua.