CollageMaker_20200529_233223070.jpg

Toukokuu lähti räväkästi käyntiin, mutta kuun loppua kohden tahti hidastui. Toukokuussa luin viisi kirjaa sekä kuuntelin kuusi äänikirjaa. Yhteensä yksitoista kirjaa.

Toukokuussa lukemani arvostelukappaleet olin saanut maalis-huhtikuun aikana. Erin Kellyn Kiviäidit on psykologinen trilleri menneisyyden salaisuuksista, jonka uhkaavat paljastua. Jane Harperin Luonnonvoimat on toinen osa australialaispoliisi Aaron Falkista kertovasta dekkarisarjasta, tällä kertaa etsitään erämaahan kadonnutta naista. Louise Pennyn Kuukausista julmin on kolmas dekkari viehättävästä Three Pinesin pikkukylästä ja sen persoonallista asukkaista. Charlie Mackesyn Poika, myyrä, kettu ja hevonen on vuoden ihanin kirja, mitä lumoavin ja viisain kertomus neljästä ystävyksestä. Eppu Nuotion Elämänlanka on kolmas osa leppoisasta Ellen Lähde -sarjasta. Kaikista lukemistani arvostelukappaleista löydät blogistani oman postauksensa.

Toukokuussa kuuntelin useamman osan Matthew Costellon ja Neil Richardsin luomaa Cherringhamin mysteerit -sarjaa. Viihdyttävää cozy crimeä. Yksinhuoltajaäiti Sarah Edwards ja entinen newyorkilainen rikospoliisi Jack Brennan ratkovat rikostapauksia englantilaisessa Cherringhamin pikkukaupungissa. Sarjan 17. osassa Tähden täytyy sammua Cherringhamissa kuvataan elokuvaa, ja kun päänäyttelijättärelle alkaa tapahtua ikäviä onnettomuuksia, Jack ja Sarah kutsutaan apuun. 18. osassa Kadonnut matkailija amerikkalaisturisti on kadonnut, ja taas Jack ja Sarah pääsevät tutkimaan uutta tapausta. Cherringhamin mysteerien 19. osassa nimeltä Kummitushotelli halloween-illallinen päättyy onnettomuuteen, joka saa monet epäilemään, että hotellissa kummittelee ihan oikeasti. Mukavia pieniä rikospähkinöitä.

Kuuntelin myös yhden erinomaisen tietokirjan, Hallie Rubenholdin Viisi – Viiltäjä-Jackin tuntemattomat uhrit. Vahva suositus! Päähenkilöinä ovat Polly, Annie, Elizabeth, Catherine ja Mary Jane. Viisi naista jotka murhattiin Lontoon Whitechapelissa vuonna 1888. Historioitsija Hallie Rubenholdin kirja ei kerro Viiltäjä-Jackista vaan näiden viiden naisen todellisesta elämästä. Jokaisella naisella on erilainen elämäntarina, mutta yhteistä naisten elämässä on köyhyys ja kurjuus. Elämä oli kovaa.

Dystopiaromaanit ovat minulle vieraampia, en ole montaakaan lukenut. Nyt toukokuussa kuitenkin kuuntelin peräti kaksi Piia Leinon kirjoittamaa dystopiaa, jotka molemmat sijoittuvat lähitulevaisuuteen. Taivas-romaanissa Helsingissä eletään sisällissodan jälkeistä kurjuuden aikaa, elämä on harmaata ja toivotonta, mutta lohtuna ihmisillä on virtuaalinen tila nimeltä Taivas. Romaani on mukavuusalueeni ulkopuolelta, enkä kiinnostavasta aiheesta huolimatta päässyt ihan kunnolla sisään äänikirjan dystooppiseen maailmaan. Ymmärrän romaanin ansiot, sen hienouden, mutta minut tämä jätti valitettavasti jokseenkin kylmäksi. Teemoja on paljon, mutta asioita käsitellään melko pintapuolisesti. Vastauksia sain vain vähän, kysymyksiä jäi liian monia.

Toinen kuuntelemani dystopiaromaani oli Piia Leinon Yliaika. Se maalailee kuvaa Suomesta, jossa kansalaisuus on vain alle 75-vuotiaiden oikeus. Ikäihmisiä ei arvosteta, vanhetessaan ihmisestä tulee hyödytöntä roskaa. Yliaika oli helpommin lähestyttävä eikä yhtä synkkä kuin Taivas. Ajatuksia herättävä romaani. Mutta eivät nämä dystopiat ole ihan mun juttuni.

Toukokuun kirjat:
47. 📘 Erin Kelly: Kiviäidit ⭐ 4/5
48. 📘 Jane Harper: Luonnonvoimat ⭐ 3/5
49. 🎧 Costello & Richards: Tähden täytyy sammua ⭐ 3/5
50. 🎧 Costello & Richards: Kadonnut matkailija ⭐ 4/5
51. 🎧 Hallie Rubenhold: Viisi – Viiltäjä-Jackin tuntemattomat uhrit ⭐ 4/5
52. 🎧 Costello & Richards: Kummitushotelli ⭐ 3/5
53. 📘 Louise Penny: Kuukausista julmin ⭐ 4/5
54. 🎧 Piia Leino: Taivas ⭐ 2/5
55. 📘 Charlie Mackesy: Poika, myyrä, kettu ja hevonen ⭐ 5/5
56. 🎧 Piia Leino: Yliaika ⭐ 3/5
57. 📘 Eppu Nuotio: Elämänlanka ⭐ 2/5

Luetut.net-kirjablogia voit seurata Facebookissa ja Instagramissa sekä Goodreadsissa.