IMG_20200509_114432_210.jpg

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Jäljelle jääneet neljä naista olivat myöhemmin täysin yhtä mieltä vain kahdesta asiasta. Ensinnäkin: kukaan ei nähnyt maaston nielaisevan Alice Russellia. Ja toisekseen: Alicen luonteessa piili viiltävää häijyyttä.

Jane Harperin Kuiva kausi tutustutti meidät australialaiseen poliisiin Aaron Falkiin ja kuivuudessa riutuvaan Kiewarran pikkukaupunkiin. Tällä kertaa tapahtumapaikkana toimii Giralangin ylänkö, todellinen erämaa. Aaron Falk työskentelee yhä Melbournen keskusrikospoliisin talousrikosrikosyksikössä ja päätyy työparinsa Carmen Cooperin kanssa tutkimaan erämaassa sattunutta katoamista. Jälleen kerran Falkilla on henkilökohtainen syy olla kiinnostunut tapauksesta, hän nimittäin tunsi kadonneen naisen.

Tasokkaan kirjanpitoyhtiön työporukka on lähtenyt muutamaksi päiväksi retkeilemään Giralangin ylängölle. Yrityksen virkistystapahtuma saa karmean käänteen, kun naiset harhaantuvat pois oikealta reitiltä ja eksyvät. Lopulta vain neljä naista pääsee perille tapaamispaikalle. Yksi on kadonnut jäljettömiin.

Etsintäpartiot tekevät kaikkensa löytääkseen kadonneen Alice Russellin. Samaan aikaan Aaron Falk ja Carmen Cooper yrittävät selvittää, mitä firmassa oikein on meneillään. Välillä palaillaan ajassa taaksepäin ja seurataan naisporukan vaellusretken vaiheita, tutustutaan jokaiseen viiteen naiseen paremmin.

Lukiessani olin jatkuvasti onnellinen siitä, että luin kirjaa mukavasti oman kodin lämmössä enkä harhaillut märissä vaatteissa keskellä asumatonta erämaata. Kirjan parasta antia onkin luonnon kuvailun ohella eksyneiden naisten välittämä ahdistava tunnelma. Kukapa ei olisi joskus miettinyt, millaista olisi eksyä erämaahan, kännykkäyhteyden kuulumattomissa, vailla ruokaa.

Jane Harperin Luonnonvoimat on kelpo dekkari. Ehkä pidin vähän enemmän sarjan ensimmäisestä osasta, mutta myös Luonnonvoimat on helppolukuinen ja viihdyttävä. Aaron Falk ja Carmen Cooper jäävät tosin harmillisen värittömiksi hahmoiksi, ja paikoitellen kaipailin juoneen lisää vauhtia. Mutta hyvin viihdyin Luonnonvoimien seurassa. Ja loppu tuli minulle yllätyksenä, olin aavistellut aivan toisenlaista loppuratkaisua.

Kiitokset arvostelukappaleesta Tammelle!

Englanninkielinen alkuteos Force of Nature, 2017.
Suomentanut Tuulia Tipa.
Kustantaja Tammi, 2020. 400 sivua.