snack-1284230_1920-01.jpeg

Nyt jotain ihan uutta, jota te ette olekaan aiemmin täällä Luetut.netissä nähneet! Päätin vinkkailla teille muutamia televisiosarjoja näin koronakevään keskellä. Kun kalenteri on yhtäkkiä tyhjentynyt menoista ja kaikkien on pitänyt pysytellä mahdollisimman paljon kotona, on ollut ihanaa käpertyä sohvan nurkkaan ja uppoutua kunnon sarjamaratoniin. Kaikkia tässä postauksessa mainittuja sarjoja en sentään ole tämän kevään aikana katsonut, vaan osa sarjoista on jo viimevuotisia löytöjä.

Löytyykö listauksestani sinulle tuttuja televisiosarjoja? Mihin sarjoihin olet viime aikoina koukuttunut?

* * *

Stranger Things (Netflix)

Stranger Things on kulttimaineeseen noussut yhdysvaltalainen scifikauhusarja. Minäkin olen fani. Sarjassa on kaikki elementit hienosti kohdallaan. Hyvät näyttelijät, mielenkiintoiset päähenkilöt. Nostalginen 1980-luku, upea musiikki. Yliluonnollista kauhua, huikean jännittäviä kohtauksia. Sarjaa on tehty kolme tuotantokautta, neljäs kausi on tekeillä.

StrangerThings.jpg
Stranger Things | Netflix

Dark (Netflix)

Jos Stranger Things on katsottuna, kannattaa tutustua saksalaiseen Dark-sarjaan. Dark on synkempi ja kenties jopa vieläkin oudompi kuin Stranger Things. Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun pienessä saksalaiskaupungissa poika katoaa, mutta ei Dark suinkaan ole mikään perinteinen rikossarja. Juonenkäänteet vaativat katsojalta tarkkaavaisuutta, mutta Dark on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Tämä sarja jää pitkäksi aikaa pyörimään päähän. Sarjasta on katsottavissa kaksi tuotantokautta. Tekeillä on kolmas ja samalla viimeinen tuotantokausi.

Dark.jpg
Dark | Julia Terjung/Netflix

American Crime Story (Netflix)

American Crime Story on rikosdraamasarja, jonka jokainen tuotantokausi perustuu todelliseen rikostapaukseen. Sarjan ensimmäinen kausi The People vs. O. J. Simpson kertoo O. J. Simpsonin murhaoikeudenkäynnistä. Toinen tuotantokausi The Assassination of Gianni Versace seuraa sarjamurhaajaa, joka päätyy lopulta murhaamaan myös muotisuunnittelija Gianni Versacen. Sarjasta on tekeillä kolmas tuotantokausi.

Mindhunder (Netflix)

Mindhunter on yhdysvaltalainen sarja, jonka perustuu John Douglasin ja Mark Olshakerin samannimiseen kirjaan. Sarja sijoittuu 1970-luvun loppupuolelle. Kaksi FBI:n agenttia ja psykologi kiertävät vankiloissa haastattelemassa sarjamurhaajia ja yrittävät saamiensa tietojen pohjalta oppia profiloimaan rikollisia. Sarja perustuu suurilta osin tositapahtumiin. Sarjaa on tehty kaksi tuotantokautta.

Mindhunter.jpg
Mindhunter | Courtesy of Netflix

Loukussa (Netflix ja Yle Areena)

Loukussa on kylmä ja luminen islantilainen rikossarja, jonka pääosassa on nallekarhumainen poliisipäällikkö. Monitahoinen, jännä, koukuttava. Sarjan ensimmäinen kausi on katsottavissa Netflixissä ja kakkoskausi löytyy Yle Areenasta. Loukussa on kuulemma Islannin kallein televisiosarja ja ollut menestys useissa Euroopan maissa. Sarjan kolmas tuotantokausi on tekeillä.

Paratiisi (Yle Areena)

Paratiisi on suomalais-espanjalainen rikossarja, jossa puhutaan niin suomea, espanjaa kuin englantiakin. Pääosassa on oululainen naispoliisi, joka matkustaa Fuengirolaan selvittämään, mitä kadonneelle suomalaisperheelle on tapahtunut. Tapauksesta tuleekin lopulta suuritöinen tutkinta, ja suomalaispoliisi pääsee tekemään tiivistä yhteistyötä espanjalaispoliisien kanssa. Rikostutkinnan ohessa seuraillaan myös poliisien yksityiselämän kiemuroita. Paratiisi on paikoitellen epäuskottava mutta silti koukuttavaa ja viihdyttävää rikosdraamaa.

Paratiisi.jpg
Paratiisi | Kuva: Ana Belen Fernandez | Yle Kuvapalvelu

Atypical (Netflix)

Sitten vähän jotain kevyempää. Atypical kertoo autistisesta pojasta ja hänen perheestään. Sarja on hellyttävä, ihana ja hauska. Draamaakin riittää eikä kyyneleiltä vältytä, mutta silti sarjasta jää katsojalle loppujen lopuksi hyvä mieli. Sarjaa on tehty kolme tuotantokautta. Neljäs tuotantokausi on tekeillä, se tulee jäämään sarjan viimeiseksi kaudeksi.

Atypical.jpg
Atypical | Erica Parise/Netflix

Modernit miehet (Yle Areena)

Modernit miehet on komediasarja, joka kertoo neljästä suomalaismiehestä. Yksi on perheellinen ja naimisissa, yksi asuu äitinsä ja tämän naisystävän kanssa, yksi haikailee exänsä perään, yksi harrastaa yhden yön suhteita. Modernit miehet ei ole silkkaa huutonaurun ilotulitusta, mutta sarjassa on hauskat hetkensä ja hienoja oivalluksia. Sarjaa on tehty kaksi tuotantokautta.

ModernitMiehet.jpg
Modernit miehet | Kuva: Peter Salovaara | Yle Kuvapalvelu